Nederland - 8 september 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Consistent dividendbeleid KAS Bank

(ABM FN-Dow Jones) Het plan van KAS Bank om weer een interim-dividend uit te keren is een teken dat de bank streeft naar een consistent dividendbeleid. Dit stelde analist Rosine van Velzen van ING vrijdag in reactie op de halfjaarcijfers van de administratiebank.

Volgens de analist zette KAS Bank de positieve trends in de eerste maanden van dit jaar door in het tweede kwartaal. De bank rapporteerde over het afgelopen halfjaar een nettowinst van 8,5 miljoen euro, hetgeen meer was dan de 5,7 miljoen euro waar ING op rekende. Ook de aangepaste nettowinst van 6,1 miljoen euro, dat is exclusief 2,4 miljoen euro aan boekwinsten, is circa 30 procent hoger dan de 4,7 miljoen euro waar Van Velzen vanuit ging.

De analist van ING bleek te spreken over de uitkering van een interim-dividend door KAS Bank van 0,33 euro per aandeel. In 2016 werd geen interim-dividend uitgekeerd. ING hield rekening met een interim-dividend, maar ging uit van 0,25 euro. Het feit dat KAS Bank weer interim-dividend zal uitkeren duidt er volgens de marktvorser op dat het bestuur van de bank onverminderd blijft mikken op een consistent dividendbeleid. Sinds 2012 keerde KAS Bank een jaarlijks dividend uit van 0,64 euro per aandeel, zo merkte Van Velzen op. Afgelopen jaar maakte het slotdividend het ontbreken van een interim-dividend goed, aldus de marktvorser.

ING handhaafde het Houden advies op KAS Bank met een koersdoel van 10,00 euro. Op een rood Damrak koerste het aandeel vrijdagochtend 1,6 procent hoger op 10,29 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.