Nederland - 25 februari 2021 - Aandelen

CEO Standard Chartered: “De markten lijken wat oververhit”

door SVEN VAN GASSE

Bill Winters, CEO van Standard Chartered, heeft aan CNBC verteld dat de waarderingen op de aandelenmarkt een onhoudbaar hoog niveau hebben bereikt. Hij beschrijft de huidige situatie als een speculatieve hype, waarbij fundamentals niet meer van tel zijn.

De laatste dagen staan de grote technologieaandelen onder druk. Op het moment van schrijven noteert de Nasdaq alweer aan een verlies van meer dan 3%. Winters waarschuwt dat de verkoopgolf in de technologiesector kan overslaan naar andere sectoren.

Winters verwijst hiervoor naar de dotcom-zeepbel van de jaren 2000. Toen deze zeepbel uiteenspatte, werden vooral technologieaandelen hard geraakt. De paniek sloeg echter over op de bredere economie en veroorzaakte zelfs een recessie, zij het wel een milde.

Winters stelt:

Er zijn aanwijzingen dat de brede markt oververhit is.

Inflatie

Beleggers maken zich steeds meer zorgen over een verhoogde inflatie, die de centrale banken ertoe zou dwingen om de rente op te trekken. Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, relativeerde deze vrees echter.

Powell verklaarde dat het meer dan drie jaar kan duren voordat de prijzen de inflatiedoelstellingen van de Amerikaanse centrale bank zullen bereiken. Dit was opnieuw een teken dat de Federal Reserve zich waarschijnlijk niet veel zal aantrekken van een verhoogde inflatie op korte termijn en de rente nog een geruime tijd stabiel zal houden.

Winters volgt de redenering van Powell grotendeels. Ook hij maakt zich niet al te veel zorgen over de inflatie. Winters verklaarde wel dat de soepele monetaire beleid van centrale banken en de grote fiscale stimulansen, met name in de Verenigde Staten, zou kunnen leiden voor een tijdelijke opleving van inflatie maar dat dit geen probleem hoeft te zijn.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.