Nederland - 8 juni 2023 - Aandelen
door AMY YASSIM

Cathie Wood’s Ark koopt +400K aandelen Coinbase na SEC aanklacht

Cathie Wood’s Ark Investment Management heeft haar investering in Coinbase verdubbeld. Ondanks de juridische problemen waarmee de crypto-beurs momenteel wordt geconfronteerd. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Coinbase aangeklaagd wegens vermeende schending van federale effectenwetten.

Ark Investment Management heeft 419.324 aandelen van Coinbase gekocht, ter waarde van ongeveer $21,6 miljoen. Deze aankoop werd verdeeld over verschillende ETF’s van ARK. Na deze aankoop bezit Ark in totaal 11,44 miljoen aandelen van Coinbase, met een waarde van ongeveer $590 miljoen.

Coinbase daalt flink

Deze aanklacht heeft geleid tot een daling van de aandelenkoers van Coinbase. Uit de grafiek zie je het volgende:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Hoewel de aandelenkoers van Coinbase met meer dan 12% is gedaald na de aanklacht van de SEC, is de koers van COIN dit jaar nog steeds met meer dan 50% gestegen.

728x90

— Lees ook:  Zó investeer je in hoge dividendaandelen

Bron: CoinDesk
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.