VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 4 januari 2021 - Aandelen

Carl Icahn waarschuwt voor forse correctie

door SVEN VAN GASSE

De meeste aandelenmarkten zijn reeds goed hersteld van de Covid-19 pandemie. Miljardair en investeerder Carl Icahn waarschuwt echter voor een sterke daling van de aandelenmarkten. Hij benadrukt dat wilde rally’s als deze vaak een dramatisch einde kennen.

Carl Icahn is een Amerikaanse zakenman en investeerder. Hij is de oprichter van Icahn Entreprises, een gediversifieerde conglomeraatsholding die in New York City gevestigd is. Zijn vermogen wordt geschat op zo’n $16 miljard.

Icahn houdt zich al tientallen jaren met de aandelenmarkten bezig. Hij heeft dus verschillende periodes van extreem optimisme en pessimisme meegemaakt. Volgens hem bereiken wilde rally’s als deze uiteindelijk een plateau waarna ze een pijnlijke correctie kennen.

Een andere zaak die deze rally’s gemeen hebben is een bepaalde uitspraak. Icahn vindt deze één van de gevaarlijkste op de aandelenmarkten. Beleggers zeggen steeds dat het deze keer anders is. Uiteindelijk blijkt dit nooit de waarheid te zijn.

Hij stelt:

Niemand kan voorspellen wanneer dit gebeurt maar wanneer het gebeurt, zet je dan schrap.

Hoog oplopende waarderingen

De Amerikaanse aandelenmarkten hebben het nieuwe jaar woelig gestart. De drie belangrijkste indexen noteerden rond de middag allemaal aan een verlies van meer dan 3%.

De woelige start van 2021 komt na het uitzonderlijke jaar 2020. Ondanks de Covid-19 pandemie steeg de S&P 500 met 16%. Sommige technologieaandelen kenden stijgingen die al jaren niet meer gezien zijn.

De forse stijging en hoog oplopende waarderingen zorgen ervoor dat analisten op Wall Street op hun hoede zijn voor het verdere verloop van de aandelenmarkten.

Mike Wilson, analist bij Morgan Stanley, stelt in een nota aan zijn cliënten:

De markt is rijp voor een stevige correctie.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.