Nederland - 30 maart 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Buterin benadrukt noodzaak van interne schaalbaarheid in Ethereum

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, benadrukte recentelijk de behoefte aan interne schaalbaarheid en parallelisatie binnen de zogenaamde Layer 2 rollups van Ethereum. De nadruk komt na de Dencun-upgrade eerder deze maand, die een belangrijke verbetering introduceerde om de transactiekosten voor Layer 2s drastisch te verlagen.

—Lees ook: Gratis gids: de Ethereum Staking Blauwdruk — 

Piek in transactiekosten na Dencun upgrade

Hoewel de upgrade de kosten voor rollups heeft verlaagd, bracht het ook uitdagingen met zich mee volgens Buterin.

Buterin benadrukte dat de rollup genaamd Base, na een toename van activiteit, geconfronteerd werd met een piek in transactiekosten. Dit onderstreept de noodzaak van interne schaalbaarheid.

Hij stelde voor om parallelisatie te gebruiken, waarbij transacties gelijktijdig worden verwerkt, als een mogelijke oplossing.

Buterin verklaarde:

“Ethereum rollups moeten intern schalen om de toenemende activiteit duurzaam te beheren.”

Hij voegde eraan toe dat de implementatie van parallelisatiestrategieën zoals voorgesteld in EIP-648 de schaalbaarheid zou kunnen vergroten.

Ethereum’s schaalbaarheidsaanpak

Ethereum worstelt al jaren met schaalbaarheid. Om dit aan te pakken, worden verschillende benaderingen ontwikkeld, zoals EIP-4844 en sharding.

EIP-4844 introduceerde gegevensblobs, waardoor de kosten voor Layer 2’s verminderden. Sharding splitst de blockchain, waardoor validators slechts een deel van de gegevens hoeven te verwerken.

Ook wordt proposer builder separation voorgesteld, wat de validatie en bouw van blokken scheidt voor een betere decentralisatie en gegevensbeschikbaarheid op het Ethereum-netwerk na sharding.

—Lees ook: Gratis gids: 10 regels om succesvol in crypto te investeren

Bron: The Block
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.