Nederland - 28 december 2017 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

Buffer Aegon straks zeer comfortabel

(ABM FN-Dow Jones) De verkoop van een deel van de herverzekeringstak door Aegon past binnen de doelstelling om minder kapitaal toe te wijzen aan activiteiten die worden afgebouwd en betekent dat de verzekeraar de komende jaren een zeer ruime buffer heeft om zijn opties te overwegen. Dat stelde KBC Securities donderdag in een rapport.

Analist Jason Kalambousssis merkte op dat Aegon aan het einde van het derde kwartaal al een Solvency II-ratio van 195 procent had, dichtbij de drempel van 200 procent. Met het kapitaal dat de verzekeraar genereert in het vierde kwartaal, zo’n 3 tot 4 procentpunt, plus de opbrengst van twee desinvesteringen zou de buffer in 2018 en 2019  “zeer comfortabel” moeten zijn, denkt KBC.

Kalambousssis heeft recent al een koopadvies afgegeven voor Aegon en zette het aandeel op zijn favorietenlijst voor komend jaar. Het koersdoel is 6,10 euro.

KBC denkt dat na meer dan tien jaar er eindelijk iets fundamenteel kan veranderen bij de verzekeraar, wat vertrouwen wekt over de buffer en de wisselvalligheid van de winst.

De analist denkt dat Aegon eind 2018 met een ambitieuzer driejarenplan komt, om de verzekeraar stabiel en winstgevender te maken, door kostenbesparingen, aanpassing van de beleggingsportefeuille en een ondergewaardeerde online-bank.

Aegon noteerde donderdag kort na opening 0,2 procent hoger op 5,28 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.