Nederland - 9 september 2021 - Aandelen

BofA ziet aandelen verzwakken tot 2022

door SVEN VAN GASSE

De S&P 500 heeft dit jaar tot dusver een stevige rally neergezet, na vorig jaar al meer dan te zijn verdubbeld ten opzichte van de pandemische dieptepunten en met een enorme winstgroei. Sommige bearish analisten zijn er echter niet van overtuigd dat dit feestje tot in 2022 kan doorgaan. Bank of America voorspelt dat de aandelenmarkten volgend jaar grotendeels vlak zullen blijven.

Gezien de recente rally denkt Savita Subramanian, strateeg bij Bank of America, dat de S&P 500 het jaar 2021 zal afsluiten op 4 250 punten. Dit is een hoger koersdoel dan haar vorige voorspelling, maar nog steeds een daling van 6% ten opzichte van de slotkoers van dinsdag op 4 520 punten.

Volgens Subramanian ziet het er volgend jaar niet veel beter uit. De strateeg verwacht dat de S&P 500 het jaar 2022 zal eindigen op 4 600 punten. Dit zou slechts een stijging zijn van 2% ten opzichte van de slotkoers op dinsdag.

Verschillende redenen

De belangrijkste redenen voor de voorzichtige voorspelling van Subramanian zijn onder meer de stijgende loon- en inputkosten en problemen in de supply chain die de winstmarges van bedrijven bedreigen. Hierdoor ziet zij neerwaartse risico’s voor de winstgroei tegen een achtergrond van een stijgende inflatie.

De inflatiedruk en hiermee samenhangend de plannen van de Federal Reserve zijn punten die inderdaad kunnen zorgen voor een moeilijke periode op de aandelenmarkten. Nu de centrale bank aangeeft dat ze dit jaar kan beginnen met het afbouwen van haar activa-aankopen, kunnen de aandelenkoersen een tik krijgen. De rendementen zijn immers sterk afhankelijk geweest van de balansexpansie van de Federal Reserve na de grote financiële crisis in 2008.

In deze omgeving geeft Subramanian de voorkeur aan dividendgroeiaandelen, die kunnen profiteren in een omgeving met een hogere inflatie. Hiermee doelt ze vooral op de sectoren energie, financiën en materialen.

Bron: Yahoo Finance

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.