Dat er alleen in Amerika en Canada kansen zijn voor beleggers die interesse hebben in marihuana? Dat is een misvatting. In Australië is de marihuanaindustrie ook hard aan het groeien.
Beleggers die al wat in Australië doen, kennen het land waarschijnlijk vooral vanwege de energie- en grondstoffenplays (bekijk ook uranium aandelen en beleggen in kobalt). Down under kan met recht een LNG Powerhouse worden genoemd en het is dan ook niet zo gek dat onze Energy Analist verschillende Australische bedrijven op het oog heeft.
Maar ook voor marihuanabeleggers is Australië erg interessant.
In 2017 heeft Australië medische marihuana gelegaliseerd. Dat is op zich niet zo’n heel grote stap, want veel meer landen hebben het groene goud op medisch vlak al omarmd.
Toch reiken de ambities van Australië net iets verder dan veel andere landen. En daarvoor kijkt het land graag naar onze absolute favoriet op wietgebied: Canada.
Waarom de aussies zoveel interesse hebben in Canada? Daarvoor moeten we even kijken naar de cijfers.
In 2014 waren er 8.000 patiënten in Canada voor het medische marihuana programma.
Nu even naar 2017.
Toen waren er 170.000 patiënten die staan ingeschreven in het programma.
En dan nu even iets in de toekomst kijken….
In 2021 zouden er zo’n 500.000 patiënten moeten zijn die meedoen aan het programma.
Als we dat eens zachtjes uitdrukken, is dat een enorme groei. En dat is een van de redenen waarom we als marihuanabeleggers zo goed naar Canada moeten kijken. Het land loopt niet alleen voor met dit soort programma’s, maar heeft ook de creme de la creme van marihuanabedrijven naar zich toe weten te trekken.
Wanneer we nu kijken naar Canada of Australië, dan valt op dat ze redelijk vergelijkbaar zijn. Beide landen hebben veel met natuurlijke grondstoffen en waar Canada de tiende grootste economie ter wereld is, loopt Australië met nummer 13 niet ver achter.
En ze hebben alle twee een voorliefde voor grote stappen in een nieuwe groene industrie.
Dat Australië veel naar Canada kijkt is ook niet zo heel verwonderlijk. Hoewel het land een kleine 12 miljoen minder inwoners telt, heeft het wel een groot aantal patiënten met chronische pijn.
Nu weten we allemaal dat chronische pijn in de Westerse wereld graag met opiaten wordt bestreden.
En laat marihuana nu steeds meer als een alternatief naar voren worden geschoven.
Terwijl Canada er een tijdje over heeft gedaan om marihuana legaal te krijgen, zien we dat het in Australië allemaal wat sneller gaat. Dat mag overigens niet verbazen: als één land het goede voorbeeld geeft, kan het altijd ook wat sneller in andere landen.
Zo hebben we op 3 januari dit jaar een goedkeuring gekregen in Australië, waarbij het land het legaal heeft gemaakt om medische cannabis te exporteren.
Daarbij wordt geschat dat de wereldwijde markt voor cannabis in de komende jaren zal groeien naar 63,5 miljard dollar. Jaarlijks. En het mag absoluut niet verbazen als dit cijfer binnen 10 jaar tot boven de 120 miljard dollar zal stijgen.
De enorme groeicijfers bij alleen patiënten, kunnen dit al ondersteunen. Los van alle recreatieve vraag.
Is het dan toeval dat twee grondstoflanden hier vol op inzetten? Natuurlijk niet.
Je zou natuurlijk naar Australische bedrijven kunnen kijken, die zijn er. Maar veel staan nog in de hele kleine kinderschoenen (denk maatje 18) terwijl die in Canada al wat meer in de peuterschoenen staan (denk maatje 28).
Het voordeel van Canada, waar bedrijven door de recente interesse veel geld hebben kunnen ophalen, is dat een hoop van dit soort bedrijven gewoon het geld hebben om investeringen en partnerships te sluiten met andere snelgroeiende bedrijven.
Zo is de ‘Apple van de cannabissector’ die wij bespreken in onze Marihuana Handleiding, al een partner van een van de snelst groeiende Australische bedrijven.
Twee vliegen in één klap. Daar kan je als belegger toch alleen maar achter staan….
Direct zien wanneer Michiel een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.