Oxurion: te laat om te verkopen

De biotechgroep Oxurion publiceerde midden augustus tegenvallende onderzoeksresultaten waardoor het aandeel stevig terugviel. Sindsdien heeft Oxurion geen wind meer in de zeilen. We liepen op de Dag van de Tips van het VFB CEO Patrick De Haes tegen het lijf en we legden hem enkele vragen voor.

Hoe moet het verder met Oxurion nu de resultaten van het belangrijkste onderzoek zijn tegengevallen?
De Haes: Oxurion heeft meerdere molecules in klinisch onderzoek, en vóór de eerder ‘mixed’ resultaten van onze combinatie studie (THR 317 + ranibizumab) hebben wij eerder uit een mono-therapie studie met THR-317 heel positieve resultaten gerapporteerd. Er schuilt met andere woorden nog wel waarde in de die molecule. Wij maken momenteel de volledige analyse en zullen eventuele volgende stappen communiceren wanneer we volledige duidelijkheid hebben over ons volledig portfolio.

Kunnen de twee andere moleculen de fakkel overnemen?
De Haes: Inmiddels hebben we immers ook met onze plasma kallikrein inhibitor (THR-149) zeer positieve resultaten gerapporteerd, en bereiden we volop de vervolgstudie voor. Dat zal voor de eerste helft 2020 zijn. Ook ons derde onderzoek (integrin inhibitor -THR-687) loopt volledig volgens plan. Voor het einde van dit jaar volgen er nog data. Wanneer die veiligheidsstudie positief is, kunnen we ook daar verder met een Fase 2 studie.  Alle patienten zijn gerecruteerd. Zowel THR-149 als THR-687 zijn molecules die een volledig nieuwe manier vertegenwoordigen om diabetische oogziekten te benaderen. Deze kandidaat-geneesmiddelen hebben geen enkel uitstaans met de huidige zorgstandaard (anti-VEGF). Ze werken op een totaal VEGF onafhankelijke manier. Wetende dat 40% van bijvoorbeeld patienten met DME niet of nauwelijks reageren op anti-VEGF, dan bieden deze innovaties mogelijk een uniek nieuw perspectief voor die patienten. Dat zou toch fantastisch zijn. En dan spreken we nog maar enkel over DME patienten.

Hoe gaat een biotechbedrijf met een dergelijke tegenslag en met de daaropvolgende forse koersdaling om?
De Haes: De waarde van ons aandeel is een niet onbelangrijke graadmeter voor een bedrijf, en we zien uiteraard liever een opwaardering. Maar tegelijk moeten wij toch vooral bezig zijn met de selectie van nieuwe molecules, een goede uitvoering van onze klinische studies, alles met het uiteindelijke doel om patienten te vrijwaren van een (verder) verlies van hun gezichtsvermogen. Dat is onze eerste opdracht, en daar blijven we voortgang boeken. Wij zijn ervan overtuigd dat die voortgang vroeg of laat ook onderkend en gewaardeerd zal worden.

Waarom moeten beleggers in Oxurion blijven?
De Haes: Zoals gezegd blijven wij voortgang boeken. Wij beschikken over een goede cashpositie en hebben nog heel wat plannen.

Is er geld genoeg om de lopende onderzoeken volledig zelf te dragen?
De Haes: Ja, dat kunnen we bevestigen.

Zijn er contacten voor verdere samenwerking met grote groepen?
De Haes: Wij praten altijd met grotere en kleinere bedrijven. Dat is inherent aan onze manier van werken. Dat zal niet veranderen. Er is heel wat interesse voor Oxurion, en dan vooral voor onze nieuwe molecules die tegelijk een volledig nieuwe benadering vertegenwoordigen.

Het aandeel kreeg midden augustus, zoals u kunt zien op de grafiek, een stevige oplawaai en viel van 5,5 EUR terug tot onder de 3 EUR. De markt lijkt THR317 afgeschreven te hebben terwijl ze nog maar weinig waarde plakt op de twee overige moleculen. Vandaag heeft Oxurion immers 67 miljoen EUR cash op zijn balans staan, goed voor 1,76 EUR per aandeel. De huidige koers schommelt rond de 2,5 EUR. Het is te laat om nu nog te verkopen. We zouden bijhouden en wachten op gunstig nieuws van de lopende onderzoeken.

Het moraal van het verhaal is tevens dat het risicovol is om slechts 1 biotechnaam in de portefeuille op te nemen. Loopt het fout af of is er slecht nieuws dan zal u dit in uw eindbalans zeer goed voelen. Neem dan ook minstens 5 biotechnamen in uw portefeuille op om het risico te spreiden en laat deze sector niet meer dan 15 à 20% van uw totale portefeuille uitmaken.

Volg francis op de voet

Direct zien wanneer Francis een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Derumeaux
3 jaren geleden

Aan welke koers mogen we oxurion aankopen?

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.