Hoe koop je BRICK tokens in de private sale?

In deze blog laten we je zien hoe je BRICK tokens in de private sale van RealEstate.Exchange koopt. We kregen hier de nodige positieve reacties op. Alleen het registratie- en betaalproces was in sommige gevallen nog onduidelijk. Daarom heeft het team deze versimpeld. Hieronder laten we zien hoe het nu precies werkt:

We willen graag iedereen meenemen en daarom beginnen we helemaal bij het begin: het aanmaken van een brokeraccount.

1: Account creëren bij cryptobroker

Onze voorkeur als Nederlandstalige cryptobroker gaat naar Knaken. Knaken benoemden we al bijna twee jaar geleden in onze top vijf Nederlandstalige brokers. Ondertussen heeft men ook nog eens de fees een stuk verlaagd. Reden dat we hier een brokeraccount aan zouden maken als je dat nog niet hebt.

Je kan je aanmelden via deze link.

Net zoals gebruikelijk bij andere cryptobrokers, dien je hier (in lijn met de antiwitwasregels) jezelf te identificeren. Dat doe je via een foto van je ID-kaart of paspoort, een selfie en een energierekening of bankafschrift.

Belangrijk is om de foto’s van je ID-kaart en het kopie van je energierekening te bewaren, omdat je die straks ook bij de private sale nodig hebt. RealEstate.Exchange is namelijk een gereguleerd platform. BRICK wordt bijvoorbeeld erkend door de BaFin (de Duitse beurswaakhond). Reden dat RealEstate.Exchange moet noteren wie meedoet in de sale.

Als je bent aangemeld zouden we overigens altijd Two-Factor Authentication (2FA) instellen.

2: Stort geld & koop ETH

Je kan bij Knaken direct ETH kopen vanaf je bankrekening.

Om straks mee te doen met de private sale heb je sowieso ETH nodig. Je kan ook met USDC betalen. Maar als je in USDC betaalt, moet je alleen nog steeds een beetje ETH kopen en naar je wallet sturen. Dat is nodig om transactiekosten op het Ethereum netwerk te dekken.

Belangrijk voor de private sale is dat je voor minimaal 2 ETH of 5.000 USDC (of USDT) meedoet.

Hiernaast moet je dus nog een klein beetje ETH voor transactiekosten hebben. 20 dollar aan ETH is hiervoor ruim voldoende.

Om in één keer geld te storten en ETH te kopen, scrol je in het dashboard overzicht naar beneden. Bij Ethereum (ETH) klik je dan op de ‘Kopen’ knop.

Je bent vervolgens in staat om met iDeal (voor Nederlanders) of met Bancontact (voor Belgen) te storten.

Nadat de opdracht is voldaan staan de euro’s direct in je Knaken account. Alleen de automatische ETH aankoop kan nog even duren. Bij ons niet meer dan een paar minuten.

3: Maak een Metamask wallet aan

De volgende stap is om een Metamask wallet aan te maken. Hoe je dat doet en veilig met je wallet werkt, raden we aan om deze blog door te nemen.

4: Registreer je Metamask wallet bij Knaken

Om vanuit Knaken ETH naar je Metamask te sturen moet je eerst een externe wallet registeren. Nederlandse cryptobrokers zijn dit namelijk per wet verplicht.

Voor het registreren van je wallet ga je in de linkerkolom naar ‘Account’ en vervolgens selecteer je ‘Externe wallets’. Je komt nu op een scherm waar je op ‘Add external wallet’ kan klikken.

Selecteer hier ethereum als netwerk (GEEN ethereum-classic).

Vervolgens kopieer je je walletadres uit Metamask. Als je niet weet hoe dat moet, check dan weer even deze blog en kijk bij ‘Hoe ontvang en verstuur je tokens?’.

Klik op verzenden en je komt in een nieuw scherm waar je het verificatie proces kan beginnen. Klik hiervoor op de ‘Start’ knop.

Nu kom je in een nieuw overzicht en klik door. Wij kiezen bij de opties voor: foto’s met onze smartphone.

We maken een foto van het volgende gedeelte in Metamask:

(Op de echte foto blur je je wallet adres natuurlijk niet.)

En voor de wallethistorie maken we een foto van onze adrespagina op Etherscan.io. Je voert dan bij de zoekbalk jouw walletadres in. Dat ziet er dan als volgt uit:

Knaken zal het verificatieverzoek van je wallet binnen 3 uur verwerken op werkdagen tussen 9:00 tot 17:00 uur.

Wij deden het na 17.00 uur en kregen de volgende dag een mailtje dat de wallet is geverifieerd.

5: Stuur ETH naar je Metamask

Op je Dashboard overzicht ga je weer naar Ethereum (ETH) bij Activa. Je klikt hier nu op de ‘Opnemen’ knop. Je kan hier kiezen om het met spoed te versturen of de volgende werkdag.

Wij kiezen de volgende werkdag omdat dit substantieel in fees scheelt. Want Knaken kan in dit geval een heel rustig moment op de blockchain kiezen, zodat fees lager zijn.

(Normaal gesproken moet je dus minimaal 2 ETH en een beetje sturen.)

Voer hierna nog je 2FA code in en klik op Opnemen. Het is dan even wachten tot de volgende werkdag totdat je ETH op je wallet staan. Je zal hiervan wederom een bevestigingsmail krijgen.

6: BRICK reserveren

BRICK tokens kan je op dit moment alleen nog kopen in de private sale. Dat kan op deze pagina. Hier moet je je registeren en daarbij ook een kopie van je ID-kaart/paspoort en energierekening/bankafschrift bijvoegen.

Deze gegevens zijn nodig omdat RealEstate.Exchange een gereguleerd platform is. Het zorgt voor een liquide vastgoedmarkt en bij vastgoed komen allerlei partijen zoals overheden en verzekeraars kijken. Die moeten weten met wie ze te maken hebben en daarom moet RealEstate.Exchange weten met wie ze in zee gaan. Hierbij heeft het platform de plicht om je privacy te waarborgen.

Daarnaast worden de BRICK tokens 6 maanden na de private sale naar je wallet gestuurd waarmee je de betaling voldoet. In ruil daarvoor kan je BRICK nu kopen aan 0,005 dollar per token.

Om meet te doen met de BRICK private sale, vul je de volgende gegevens in:

Hierna selecteer je of je een individu of bedrijf bent. Wij doen hier als individu:

Als je alles hebt ingevuld kan je op de ‘Betalen met MetaMask’ knop klikken.

Je dient de transactie nu alleen nog te bevestigen.

Na de transactie te hebben bevestigd, ontvingen we nog een bevestigingsmail van RealEstate.Exchange. In deze bevestigingsmail zie je hoeveel BRICK tokens je hebt gereserveerd.

BRICK koop je nu aan 0,005 dollar. Dus met 5.000 USDC, heb je 1.000.000 BRICK tokens. Wanneer je met ETH betaalt, wordt de ETH koers aangehouden op het moment de betaling binnen is bij RealEstate.Exchange. In het geval hierboven zou dat een betaling van 5.825 dollar betekenen, wat neerkomt op 1.165.000 BRICK tokens.

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.