Hoe je Ethereum Rendement kan Verdubbelen

De cryptomarkt heeft in 2024 niet gebracht wat veel beleggers ervan verwachtten. Neem bijvoorbeeld Ethereum (ETH), dat tot nu toe een bescheiden winst van 14,25% laat zien. Toch zijn er manieren om dit rendement aanzienlijk te verhogen, zonder extra risico’s te nemen (zoals geld te lenen) of te traden. In deze blog vertellen we hoe je ETH rendement ruim had kunnen verdubbelen.

De Kracht van Herstaking

Bijna iedereen is wel bekend met staking. Voor wie dat nog niet is: staking is een manier om een blockchain te beveiligen, door cryptomunten in bewaring te zetten bij validators (de computers die een blockchain mogelijk maken). In ruil voor het in bewaring zetten van je crypto, krijg je een deel van de inflatie of betaalde transactiefees. Kortom, je maakt rendement.

Bij traditioneel staken van Ethereum ontvang je ongeveer 3% extra rendement bovenop de koerswinst. Maar er is een interessantere optie: herstaking. Dit is een innovatieve methode om met ETH niet alleen de Ethereum blockchain te beveiligen, maar ook om tegelijkertijd andere cryptonetwerken te beveiligen. Herstaking kan bovendien je stakingrendement aanzienlijk kan verhogen. In ons geval, met onze tip uit het Crypto Cashflow Rapport, resulteerde dit in een totaalrendement van 31,66% – meer dan het dubbele van alleen de koerswinst.

Hoe Werkt Het?

Het geheim zit in de airdrops die gekoppeld zijn aan herstaking. Door je ETH strategisch te positioneren, kun je in aanmerking komen voor extra tokens van nieuwe projecten. Twee belangrijke voorbeelden hiervan waren:

  • EigenLayer (EIGEN)
  • Ether.fi (ETHFI)

EigenLayer is het grootste platform voor Ethereum herstaking. En Ether.fi is een herstakingaanbieder. Het neemt alle moeilijkheden rondom herstaking weg voor beleggers. Vooral onze ETHFI airdrop bleek waardevol – we konden deze in maart verkopen voor gemiddeld $5,50 per token. De timing was perfect, aangezien het marktsentiment toen nog positief was.

Als wij onze airdroptokens verkopen, laten we dat Crypto Cashflow abonnees altijd weten, zoals je hierboven ziet.

Resultaten in Perspectief

Laten we de verschillende strategieën vergelijken:

  1. Simpelweg ETH aanhouden: 14,25% winst
  2. Traditioneel staken: 17,25% winst
  3. Herstaking met airdrops: 31,66% winst

Dit laat zien dat je met de juiste kennis je cryptorendement significant kunt verhogen, zonder extra risico’s te nemen of actief te moeten traden. En met nog enkele maanden te gaan in 2024, zou dit rendement zelfs nog verder kunnen oplopen als het marktsentiment verbetert. We hebben immers nog verschillende gratis tokens (uit airdrops), die bij koersopleving veel meer waard kunnen worden.

De cryptomarkt mag dan al maanden consolideren, maar met de juiste strategie zijn er nog steeds uitstekende rendementen mogelijk. Het draait allemaal om weten waar je moet zijn en wanneer je moet handelen. In het Crypto Cashflow Rapport zie je precies hoe je deze tips meedoet.

Foto: iStock

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.