Crypto all-time-highs in Q2

Vorig jaar gaven we bij BeursBrink aan dat 2024 het jaar van nieuwe recordkoersen voor Bitcoin en Ethereum zal worden. We hielden alleen eerder rekening met eind 2024. Maar zoals ik het nu zie, kan crypto al veel eerder aan nieuwe recordstanden noteren. Ik verwacht ergens tussen april en juli. Deze positievere bijstelling is gebaseerd op zelfde patronen uit de vorige cyclussen en heel veel geld dat naar de cryptomarkt stroomt (en nog kan gaan stromen).

Bitcoin staat op het moment van schrijven aan 49.600 dollar per munt. Dat is 40% verwijderd van de absolute piek van 69.000 dollar. De cryptomarkt als geheel heeft nog iets meer goed te maken. Die moet nog 68% stijgen totdat het bij de piek is van 3,02 biljoen dollar marktwaarde.

Een vergelijkbaar patroon speelt zich nu uit

Als je de huidige cyclus vergelijkt met de vorige, dan zie je dat de cryptomarkt nu uit een lange periode van bodemvorming en consolidatie is uitgebroken. Dat deelde ik overigens al in 2023, in de wekelijkse gratis crypto nieuwsbrief. Ook toen was de boodschap dat het hard kon gaan.

Maar ik geloof dat het nog sneller kan. Zie ook de volgende grafiek:

Je ziet hierin de periodes van bodemvorming en consolidatie (de blauwe vakken). Wanneer hier een uitbraak was, volgde in de 150 tot 230 dagen nadien een de uitbraak van recordkoersen. Als je hiervan uitgaat, dan heb je in april tot ergens in juli nieuwe all-time-highs voor de cryptomarkt.

En dat wordt ondersteund, door de volgende twee factoren:

#1 Bitcoin ETF

Een belangrijke aanjager voor deze recordkoersen op de korte termijn, zijn de Bitcoin ETFs. Bitcoin ETFs maken het voor Amerikaanse vermogensbeheerders mogelijk om in een vertrouwde omgeving in bitcoins te investeren. Dat was voor de Bitcoin ETFs nog niet mogelijk. Reden dat de meest vermogende groep ter wereld nu wel in bitcoins investeert.

In 2024 zorgde dat al voor miljarden dollars aan extra bitcoin aankopen.

Vorige week donderdag en vrijdag zorgde het zelfs voor bijna een miljard dollar aan instroom!

#2 Stablecoins

De tweede belangrijke indicator die aangeeft dat all-time-highs niet heel lang meer hoeven te duren, is het stijgende stablecoin aanbod. Stablecoins zijn dollars op de blockchain. Het zijn dollars die in een bank worden opgesloten en vervolgens op de blockchain worden geprint. Stablecoins zijn daarom een van de beste indicatoren om te zien of er geld naar de cryptomarkt stroomt.

De twee grootste stablecoins zijn USD Tether (USDT) en USD Coin (USDC). De marktkapitalisatie van USDT + USDC staat nu op 124,42 miljard dollar. Terwijl dat begin 2024 nog op 117 miljard dollar stond. Oftewel een instroom van ruim 7 miljard dollar.

Waarom de kapitaalinstroom zal aanhouden:

Je kan natuurlijk altijd zeggen dat de trends in Bitcoin ETFs en stablecoins kunnen keren. En de all-time-highs daarom niet worden gehaald. Natuurlijk kan dat, maar het is niet logisch.

Want een trend zet vaker door dan dat die afbreekt. Vooral als die net is begonnen, maar niet te jong is. Het aantal stablecoins stijgt bijvoorbeeld sinds september 2023. Het stijgt dus niet heel lang, maar is ook weer niet een tijdelijke opleving, zoals je begin 2023 zag.

Daarnaast is de Bitcoin ETF machine pas niet op gang. Bitcoin heeft nog de nodige weg af te leggen, wil het een serieus onderdeel in de traditionele portefeuilles worden. Veel Baby Boomers, die het grootkapitaal vertegenwoordigen, moeten nog bitcoins aankopen. Ze lijken dat alleen nu wel te gaan doen.

Een perfect voorbeeld hiervan, is de onderstaande foto van Joe Biden. Hij deelde vandaag op z’n X account de foto met rode laserogen. Dat is in de Bitcoin gemeenschap een teken om te laten zien dat je achter Bitcoin staat. Het is een niet te onderschatten teken om Baby Boomers het vertrouwen te geven om Bitcoin serieus te nemen. Gezien Biden z’n 81 jaar en status als Amerikaanse president.

Daarbij is het zo, wanneer Bitcoin en de cryptomarkt als geheel recordkoersen breken, je nog eens een extra instroom kan gaan zien. Want de beste marketing voor crypto is een hogere koers. Het kan immers bij ieder persoon FOMO in gang zetten, wat weer wordt geholpen door grote nieuws kanalen die het weer over de cryptomarkt hebben.

Dus als de recordkoersen zijn gebroken kan het pas echt hard gaan.

Wat moet je nu kopen?

Er zijn nu twee dingen die ik doe. Deze hebben betrekking op de twee onderdelen in m’n cryptoportefeuille.

Ten eerste heb ik een veilig deel, dat wordt gekenmerkt door Ethereum (ETH). Deze ETH zet ik nu in een nieuwe stakingtip aan het werk. Hiervoor zullen we worden vergoed met gratis tokens. Ook wel een airdrop genoemd. Volgens onze berekeningen verdien je daarmee al snel honderden euro’s per dag.

Hier lees je meer over deze lucratieve stakingtip. PS: Je loopt 15 dollar per uur mis door niet mee te doen.

Ten tweede heb ik een risicovoller deel. Ik kan de cryptotokens hieruit niet prijsgeven, omdat we deze behandelen in het Crypto Smallcaps Rapport en de Crypto Gids. In de Crypto Gids zitten we iets passiever in de markt en in het Crypto Smallcaps werken we actiever. Bovendien zitten kopen we in de Crypto Smallcaps ook een stuk kleinere cryptomunten.

Vandaag tipten we nog een coin met een marktwaarde van 5 miljoen dollar (zonder inflatie). Deze tip kan je zien als de Picks & Shovels voor de (nu nog jonge) ERC-404 token hype.

Je kan hier intekenen op het Crypto Smallcaps Rapport.

Momenteel geven we 250 euro korting op het 1-jarige pakket.

En zelfs 300 euro korting op het 2-jarige pakket!

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.