5 redenen voor een hete crypto zomer

De laatste maand was niet al te best voor de cryptomarkt. Als geheel daalde de sector met ongeveer 13 procent. Het sentiment is daarom niet meer al te goed, zoals het eerder dit jaar was. De marktkapitalisatie van crypto steeg immers van 761 miljard naar 1.257 miljard dollar in april. Wij geloven dat deze stijging nog niet ten einde is en de huidige terugval een ideaal moment is om posities uit te breiden. Crypto zomer in aantocht!

Hieronder zie je het koersverloop van de cryptomarkt als geheel in 2023:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Vijf redenen waarom de cryptomarkt verder gaat stijgen

De target voor Bitcoin ligt rond de 34.000 tot 36.000 dollar en voor Ethereum kijk ik naar 2.600 dollar. Je kan de basis voor deze targets hier ook nog eens teruglezen.

De volgende factoren ondersteunen deze hogere koersdoelen:

  1. Inflatie blijft dalen,
  2. Amerikaanse banksysteem is fragiel,
  3. Bitcoin heeft een groot aandeel in de markt,
  4. Vanaf 1 juni opent Hong Kong de deuren voor de cryptomarkt,
  5. Het aantal stablecoins daalt minder hard / gaat zijwaarts.

Inflatie en banken

De steeds lager wordende Amerikaanse inflatie en fragiele Amerikaanse banken zijn twee factoren die de kans op zachtere financiële omstandigheden van de Amerikaanse centrale bank laat stijgen. Nu is dit natuurlijk niet direct een reden die meer kopers creëert. Wel vergroot het de kans op eerder een positieve verrassing voor de markt dan een negatieve.

Bitcoin groot aandeel in markt

Daarnaast is het percentage Bitcoin in de cryptomarkt vrij hoog. Begin dit jaar was het aandeel van Bitcoin in de hele cryptomarkt nog zo’n 40%, terwijl dat nu 48% is.

Dat Bitcoin zo’n groot deel uitmaakt, legt een gezond fundament onder de markt om verder te stijgen. Bijvoorbeeld doordat Bitcoin winsten worden ingeruild voor andere cryptomunten.

Hong Kong

Dan de vierde reden, Hong Kong die per 1 juni de deuren opent voor de cryptomarkt. Dit is de belangrijkste reden voor hogere koersen, omdat het logisch is dat je hierdoor nieuwe instroom gaat krijgen. Het laat Chinezen immers weer toe om volledig legaal crypto aan te schaffen.

De stap van Hong Kong richting crypto werd eerder dit jaar aangekondigd, maar lijkt in de crypto gemeenschap bijna volledig vergeten. Kortom, hiervan valt nu te profiteren met de huidige terugval.

Stablecoins

Tot slot daalt het aantal stablecoins veel minder hard dan voorheen. Stablecoins zien we als een hele belangrijke indicator voor de richting van de markt. Weten waarom? Check dan even deze blog en daarna deze blog. het aantal stablecoins.

Als we de omvang van de vijf grootste stablecoins nemen, zien we dat deze al even rond de 125 miljard dollar noteert.

Hoewel we nog geen stijging zien, stopt het aantal stablecoins al even met dalen. Althans, geen serieuze daling meer. Dat geeft aan dat de vlucht van geld uit de cryptomarkt een stuk minder hevig is dan voorheen. Als iets van slecht naar minder slecht verandert, is dat goed voor de koersen.

Welke cryptomunten nu kopen?

Hoe speel je dan in op deze aankomende rally? Daarvoor dien je natuurlijk specifieke cryptomunten te kopen. We gaven eerder bijvoorbeeld aan dat we Ethereum stakingoplossingen erg interessant vinden.

Daarnaast publiceerde we in maart ook onze vijf favoriete crypto’s voor de komende stierenmarkt. Deze vind je terug in de Crypto Gids.

Hoe kan je meedoen met de Crypto Gids?

De Crypto Gids is voor iedereen toegankelijk via deze link. Het is slechts een kwestie van abonneren en de gids downloaden. Je heb dus direct toegang tot de selectie aan crypto’s. Bovendien krijgt iedere abonnee ook toegang tot het exclusieve Telegram kanaal, waarin we korte berichten sturen. Zoals de winstname bij GMX.

De Crypto Gids is overigens een lifetime garantie. Dat betekent dat je altijd toegang hebt tot de gids, maar slechts één keer hoeft te betalen. Als we volgende maand of volgend jaar een nieuwe gids met updates uitsturen, heb je dus toegang.

De Crypto Gids kan je nu aankopen voor 699 euro. Let dus wel, het is een eenmalige investering. Ben je van plan om nog minimaal vijf jaar in de cryptomarkt te investeren, dan praat je omgerekend over een bedrag van nog geen 12 euro per maand. Terwijl je hierna altijd gratis toegang hebt tot alle crypto tips.

Je krijgt dus naast de uitgebreide gidsen ook toegang tot alle alerts op je smartphone. Zoals winstnames of nieuwe posities.

Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.