Nederland - 14 januari 2022 - Aandelen

BlackRock heeft meer dan $10 biljoen onder beheer

door SVEN VAN GASSE

De boom op de aandelenmarkten heeft een onverzadigbare honger gecreëerd naar exchange traded funds. Deze beursgenoteerde fondsen maken het voor beleggers makkelijk om in 1 keer in veel van ’s werelds topbedrijven te beleggen. Dit is zeer goed nieuws voor BlackRock, de grootste money manager ter wereld.

BlackRock is de eigenaar van de populaire iShares-familie van ETF’s. op vrijdag kondigde het bedrijf aan dat het 2021 eindigde met meer dan $10 biljoen aan beheerd vermogen. Dit is een stijging van 15% ten opzichte van 2020.

Bijna een derde van deze $10 biljoen is belegd in ETF’s. Het grootste deel zijn dit passieve fondsen van de iShares-familie die populaire indexen als de S&P 500 en Russell 2000 en diverse sectorfondsen volgen.

Uitdagingen

BlackRock maakte ook haar winstcijfers bekend, die de verwachtingen overtroffen. Desondanks daalden de aandelen van het bedrijf op vrijdag bijna 3%. CEO Larry Fink erkende dat de wereldeconomie en de financiële markten nog steeds voor een aantal uitdagingen staan.

De snel stijgende inflatie vreet aan het loon van de consument. Verwacht wordt dat de Federal Reserve en andere centrale banken in de wereld de rente zullen verhogen om de snel stijgende prijzen te beteugelen. Te agressieve renteverhogingen kunnen de economie dan weer afremmen.

Hiernaast kan de omicron-variant een deuk in de economische activiteit slaan.

Fink besluit:

De wereld blijft navigeren door onzekerheid en diepgaande verschuivingen in economieën en samenlevingen.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.