VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 14 januari 2021 - Aandelen

BlackRock heeft $8,7 biljoen aan activa onder beheer

door SVEN VAN GASSE

De waanzinnige stijging van de aandelenmarkten is geweldig nieuws voor BlackRock. De eigenaar van de populaire iShares exchange trades funds (ETF) heeft er één van haar beste jaren ooit opzitten. De resultaten overtroffen ruimschoots de verwachtingen van analisten.

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder van de wereld, eindigde het jaar met een totaal van $8,7 biljoen aan activa onder beheer. Dit is een stijging van 17% ten opzichte van een jaar geleden.

Ongeveer $2,7 biljoen van de activa van het bedrijf zitten in de immens populaire iShares ETF’s, wat een stijging van 19% is. Beleggers hebben alleen in het vierde kwartaal van vorig jaar bijna $79 miljard in de fondsen van het bedrijf gepompt.

Het aandeel van BlackRock presteerde aanzienlijk beter dan andere grote financiële aandelen in een jaar van onrust en volatiliteit als gevolg van de Covid-19 pandemie en de daaruit voortvloeiende recessie. Het aandeel van het bedrijf steeg in de afgelopen 12 maanden met bijna 50% terwijl een ETF samengesteld uit Amerikaanse grootbanken slechts 1% is gestegen.

Larry Fink, CEO van BlackRock, stelt:

Ondanks de ongekende uitdagingen in 2020, heeft BlackRock zijn robuustheid getoond.

Positief over 2021

Fink benadrukte dat het bedrijf ESG-beleggen zal blijven promoten. Hiernaast sprak hij de hoop uit dat de uiteindelijke economische opleving zal leiden tot een meer veerkrachtige economie.

De CEO was wel bezorgd over de toenemende economische ongelijkheid, samen met de lage rentetarieven en de toegenomen inflatieverwachtingen. Volgens Fink zijn dit belangrijke zaken waar elke belegger rekening mee dient te houden.

Ondanks de ongerustheid, klonk Fink wel optimistisch over de toekomst. De langetermijnrente is wel aan het stijgen, maar volgens Fink hoeft dit geen probleem te zijn. De vraag naar aandelen zal blijven bestaan. De hogere obligatierente zal ook het banksysteem sterker maken, besluit Fink.

Bron: CNN

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.