Nederland - 6 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Blaaskankertest levert dit jaar kleine bijdrage aan omzet MDxHealth

(ABM FN-Dow Jones) De lancering van AssureMDx in Amerika levert MDxHealth dit jaar vermoedelijk een kleine omzetbijdrage op. Dit schreef KBC Securities donderdag in een analistenrapport.

Het biotechbedrijf uit Herstal maakte vanochtend de lancering bekend van de blaaskankertest, die het risico op de ziekte beoordeelt bij patiënten met hematurie, ofwel bloed in de urine. De test heeft een zogenoemde negatieve voorspellende waarde van 99 procent en kan voorkomen dat circa 77 procent van de patiënten met bloed in de urine, een kijkonderzoek van de blaas, ofwel cystoscopie moet ondergaan.

CEO Jan Groen gaf in een interview met ABM Financial News aan “commercieel hoge verwachtingen” te hebben van de test, terwijl de eerste concrete financiële bijdrage zichtbaar wordt in 2018. Analist Michaël Vlemmix van KBC Securities verwacht in de tweede helft van dit jaar al een kleine opbrengst terug te zien in de resultaten van MDxHealth, van 0,5 miljoen euro, gezien het bestaande verkoopteam en de doelgroep in Amerika.

Een afgeleide van de test wordt ook in Europa op de markt gebracht, zei CEO Jan Groen desgevraagd tegen ABM Financial News, zonder een tijdspad te noemen. Vlemmix verwacht de Europese lancering in 2018. Kijkend naar de markt voor AssureMDx is die in Amerika groter dan in Europa, waardoor ook een hogere prijs kan worden gevraagd. Analist Vlemmix schat de prijs in op 500 dollar per test.

Op dit moment heeft MDxHealth één concurrent op het gebied van blaaskankertesten, namelijk Cxbladder van het Nieuw-Zeelandse Pacific Edge. Maar die test is veel duurder dan die van MDxHealth, zei CEO Jan Groen tegen ABM Financial News, zonder concrete bedragen te noemen. Wel gaf hij aan dat AssureMDx “significant onder de prijs” uitkomt van Cxbladder, die 2.900 dollar per test zou kosten. Analist Vlemmix verwacht dat de omzet uit AssureMDx binnen tien jaar op kan lopen tot 30 miljoen euro.

Samen met prostaatkankertesten ConfirmMDx en SelectMD heeft MDxHealth met de blaaskankertest nu zijn drie belangrijkste activiteiten uitgerold, “waardoor de omzet in de komende jaren aanzienlijk zal worden opgevoerd”, verwacht Vlemmix.

KBC Securities heeft een koopadvies op MDxHealth met een koersdoel van 6,50 euro. Het aandeel koerste donderdag kort na opening 3,6 procent hoger op 4,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.