Nederland - 2 april 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Bitcoin’s volatiliteit stijgt voor halvering

Bitcoin (BTC) wordt steeds volatieler naarmate de halvering van de beloningen op de Bitcoin blockchain nadert. Dit blijkt uit recente gegevens die zijn bijgehouden door Kaiko. De instroom van spot-ETF’s en de aanstaande halvering van de Bitcoin-blockchain lijken een grotere volatiliteit in BTC te hebben veroorzaakt.

De spread tussen de geannualiseerde 30-daagse historische volatiliteitsmaatstaven van bitcoin en ether is gestegen naar het hoogste niveau in ten minste een jaar. Die van Bitcoin steeg naar bijna 60% vorige week, waarmee het de 30-daagse gerealiseerde volatiliteit van ether met bijna 10 procentpunten overtreft.

Zie ook onderstaande grafiek:

—Lees ook: Gratis gids: de Ethereum Staking Blauwdruk

Volatiliteit door ‘sell-the-news’ en ETF’s

Analisten wijzen op verschillende redenen voor deze toename in volatiliteit. Greg Magadini, directeur van derivaten bij Amberdata, benadrukt dat de markt zich in een ‘sell-the-news’-positie bevindt. Dit kan leiden tot een mogelijke prijsdaling na de halvering.

Magadini merkt op:

“De huidige positie is zo uitgebreid dat dit een zeer interessante ‘sell-the-news’ halveringscyclus kan opleveren.”

De goedkeuring van spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) heeft ook bijgedragen aan de volatiliteit. Sindsdien hebben traders zich voornamelijk gericht op de activiteit in de spot ETF’s, waarbij nettostromen aan inflatie opwaartse volatiliteit in bitcoin en de bredere cryptomarkt hebben veroorzaakt.

Ondertussen lijkt de afnemende kans dat de SEC vóór mei een ETH ETF goedkeurt ether-handelaren te hebben ontmoedigd.

Bitcoin halvering draagt ook bij aan volatiliteit

De aanstaande halvering van de beloningen op de Bitcoin blockchain is een andere belangrijke factor die de volatiliteit verhoogt. Op 21 april zal de beloning per block voor miners worden gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Hoewel de halvering doorgaans als bullish wordt beschouwd, waarschuwen analisten voor een mogelijke pullback na het evenement.

—Lees ook: Gratis gids: 10 regels om succesvol in crypto te investeren

Bron: CoinDesk
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.