Nederland - 16 maart 2023 - Aandelen
door AMY YASSIM

Bitcoin ruikt ‘pivot’ bij de Fed

Sinds december gaven we aan om te kijken naar technologie. En hoewel we een paar kloteweken achter de rug hebben op de beurs, moet er bij beleggers een ding zijn opgevallen: technologie-aandelen houden het beste stand.

Hoewel onze thesis was gestaafd op de verwachting dat technologiebedrijven massaal zouden gaan ontslaan, waardoor de marges zouden aantrekken, is de huidige kracht in technologie vooral toe te schrijven aan de Fed. In onze opinie dan. Wat gebeurde er toen de Fed rentes ging verhogen en ‘hoger voor langer’ het motto was onder centrale bankiers?

Terug naar inflatiegevoelige aandelen: wat betekent dit voor de Fed?

Inflatiegevoelige aandelen stegen. Materialen, energie, banken.

Wat gebeurde er rond Covid toen centrale bankiers wereldwijd een wedstrijdje deden wie het snelst kon verlagen en stimuleren? Technologie steeg. En hoe.

Nu zien we eigenlijk weer hetzelfde ontstaan: door de val van 3 banken in het afgelopen weekend, en de eerste signalen van besmetting in Europa, verwachten traders dat de Fed zal moeten afbouwen met de renteverhogingen. En worden voor het eerst in tijden ook weer rekening gehouden met renteverlagingen.

Beleggers ruiken zwakte bij de Fed en vluchten naar Bitcoin

Dat klinkt beleggers in Bitcoin en andere digitale assets als muziek in de oren. In de vorige cyclus van renteverlagingen, was er een absolute duidelijke winnaar: digitale assets.

Geen enkele andere sector deed het zo goed (of kwam ook maar dicht in de buurt) als crypto.

Daarom mag het ook niet verbazen, dat Bitcoin in de afgelopen week alles en iedereen heeft outperformed.

Beleggers ruiken zwakte bij de Fed. En in tegenstelling tot eerdere crisissen (die de Fed overigens altijd heeft overwonnen) werd Bitcoin toen door niemand serieus genomen. Dat is vandaag de dag wel anders.

Wat blootstelling aan Bitcoin en andere digitale assets, zien wij dan ook als heel kansrijk. En je zou zelfs kunnen opteren; noodzakelijke bescherming.

Ben je nog geen abonnee van de Crypto Gids? Lees dan zeker deze pagina.

P.s. Heb je de uitnodiging van gisteren gezien? Kapitaalkrachtige investeerders, die interesse hebben in blockchain- en cryptoinvesteringen, check even dit.

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

 

 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.