Nederland - 5 juli 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Bitcoin prijs duikt onder $58K

Bitcoin heeft een scherpe daling ondergaan, waarbij de prijs voor het eerst sinds mei onder de $58.000 zakte. Een wallet die toebehoort aan een Duitse overheidsinstantie verplaatste eerder vandaag zijn grootste hoeveelheid BTC naar beurzen. Ondertussen vertoonden Mt. Gox-wallets voor het eerst in een maand activiteit.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Bitcoin:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Mt. Gox herverdeelt gestolen bitcoins na hack van 2014

Een opvallende factor was de plotselinge activiteit in wallets van Mt. Gox, de eens beruchte cryptobeurs die nu bezig is met de herverdeling van gestolen bitcoins uit een eerdere hack.

Lucy Hu, senior analist bij Metalpha zei:

“Deze activiteit kan de verkoopdruk vergroten naarmate Mt. Gox begint met de uitbetalingen aan slachtoffers,”

Mt. Gox begint deze maand met het terugbetalen van gestolen activa uit een 2014 hack, in bitcoin en bitcoin cash. Recentelijk voerden Mt. Gox-wallets testtransacties uit met $25 aan bitcoin.

Duitse overheidsinstantie verplaatst $75 miljoen

Daarnaast verplaatste een Duitse overheidsinstantie meer dan $75 miljoen aan bitcoin naar crypto-beurzen zoals Kraken en Coinbase.

Miguel More, CEO van Arkham, benadrukte:

“Dergelijke grote transacties naar beurzen kunnen speculatie over verkoop aanwakkeren.”

—Lees ook:  De explosiefste selectie crypto’s in de markt

Bron: CoinDesk
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.