Nederland - 1 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: WDP boekte hogere huurinkomsten

(ABM FN-Dow Jones) Warehouse De Pauw heeft in het eerste kwartaal naar verwachting 14 procent hogere netto huurinkomsten geboekt. Dit verwacht analist Koen Overlaet-Michiels van KBC Securities in aanloop naar de kwartaalpublicatie van het vastgoedbedrijf aankomende woensdag.

De netto huurinkomsten bedroegen in de eerste drie maanden naar verwachting 34,8 miljoen euro, tegen 31,4 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Deze stijging is het resultaat van een uitbreiding van de vastgoedportefeuille en een lichte stijging van de huren op vergelijkbare basis.

Het operationeel resultaat, voor het resultaat op de portefeuille, steeg naar verwachting met 11 procent van 29,4 miljoen euro vorig jaar naar 32,6 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2017. Het financieel resultaat, exclusief variaties in de reële waarde van de financiële instrumenten, is waarschijnlijk nipt verbeterd van 7,3 miljoen euro negatief naar 7,2 miljoen euro negatief. Deze verbetering was volgens Overlaet-Michiels te danken aan lagere financieringskosten.

De intrinsieke waarde van het aandeel is in het eerste kwartaal naar verwachting op jaarbasis met 2 procent gestegen tot 52,30 euro. Daarnaast verwacht de analist dat WDP zijn eerder afgegeven verwachtingen voor het hele boekjaar herhaalt.

In 2017 wil de groep 5,35 euro nettowinst per aandeel halen en in 2018 mikt het vastgoedbedrijf op 5,85 euro. Dit is naar eigen zeggen conform de doelstellingen in het groeiplan 2016-2020. Het dividend zou 5 procent per jaar moeten stijgen.

Tot slot merkt de analist op dat WDP voldoende ruimte heeft om de groeiambities te realiseren, na de kapitaalversterking in het vierde kwartaal van 2016. Eind november haalde het vastgoedconcern met de uitgifte van nieuwe aandelen in totaal circa 176 miljoen euro op. KBC Securities hanteert een Houden advies en koersdoel van 90,00 euro voor WDP.

Het aandeel sloot vrijdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 87,84 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.