Nederland - 5 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: vlakke resultaten PostNL voorzien

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het eerste kwartaal van 2017 stabiele resultaten geboekt. Dit verwachten 9 analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus voor het eerste kwartaal, waarvan de cijfers maandag voorbeurs verschijnen.

De omzet van de post- en pakketbezorger bedroeg volgens de analisten over het eerste kwartaal 896 miljoen euro. In dezelfde periode in 2016 lag de omzet nog op 864 miljoen euro. De postbezorging in Nederland droeg 460 miljoen euro bij aan de omzet in het afgelopen kwartaal, terwijl er bij pakketbezorging naar verwachting een omzet werd gerealiseerd van 250 miljoen euro. De internationale activiteiten waren vermoedelijk goed voor 300 miljoen euro.

Het onderliggende contante bedrijfsresultaat zou afgelopen kwartaal volgens de analisten zijn uitgekomen op 55 miljoen euro, waar dit resultaat vorig jaar nog 61 miljoen euro was.

Volgens analist André Mulder van Kepler Cheuvreux blijft vooral postbezorging in Nederland op de resultaten drukken. Mulder verwacht hier op korte termijn geen herstel in. Bovendien denkt de marktvorser niet dat PostNL genoeg kosten zal besparen om dit jaar betere resultaten te realiseren.

Wel gaat de analist uit van licht aantrekkende volumes conform de voorgaande kwartalen, nadat de volumes in het eerste kwartaal van 2016 nog erg laag waren. Het gevecht tussen PostNL en concurrent Sandd lijkt zich volgens Mulder te verschuiven van volumes naar prijzen. “PostNL wint steeds vaker tenders, omdat de prijzen in lijn zijn met of soms zelfs lager liggen dan die van Sandd”, aldus Mulder. Kepler Cheuvreux hanteert een Reduceren advies voor PostNL met een koersdoel van 2,80 euro.

PostNL zag de briefpostvolumes in het eerste kwartaal volgens de marktvorsers met 7,8 procent dalen. Kostenbesparingen van naar verwachting 15 miljoen euro in het eerste kwartaal moeten die daling compenseren.

KBC Securities merkte op dat PostNL in het afgelopen kwartaal een extra werkdag had. Op basis van de kaspositie van PostNL, verbeteringen binnen het pensioentekort en kredietrating, verwacht KBC Securities een dividend van 0,25 euro per aandeel dit jaar. KBC Securities heeft een Houden advies op PostNL met een koersdoel van 3,80 euro.

Maandag voorbeurs publiceert PostNL de resultaten over het afgelopen kwartaal. Op een vlak Damrak koerste het aandeel donderdag 0,1 procent lager op 4,63 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.