Nederland - 3 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: mogelijk aardig kwartaal voor Brunel

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Brunel International over het eerste kwartaal van dit jaar kunnen positief uitpakken, vanwege de toevoeging van drie werkbare dagen vergeleken met het eerste kwartaal in 2016. Dit concludeerde analist Konrad Zomer van ABN AMRO in aanloop naar de kwartaalcijfers, die vrijdag voorbeurs verschijnen.

Zomer voorziet dat dit kalendereffect op operationeel niveau (EBITA) tussen de 2 miljoen en 2,5 miljoen euro kan schelen. “In de voor Brunel belangrijke Duitse regio staan gedetacheerden bij Brunel op de loonlijst. Als je die dan aan het werk kunt houden scheelt dat”, aldus Zomer.

Bij de Energy-tak, die het lastig heeft, verwacht Zomer geen verandering van het beeld. De analist rekent op een daling van het EBITA van 1 miljoen tot 2 miljoen euro.

ABN AMRO hanteert voor Brunel International een Kopen advies met een koersdoel van 18,00 euro.

Brunel maakte over het eerste kwartaal van vorig jaar een bedrijfsresultaat bekend van 9,1 miljoen euro, met een EBIT-marge van 3,8 procent en een omzet van 238,4 miljoen euro.

Bij de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal maakte Brunel alleen een kwalitatieve outlook bekend voor heel 2017. Brunel voorziet dat het herstel in Nederland waar sinds juli van het vorig jaar sprake van is, doorzet en leidt tot omzetgroei. Bij Energy zal de impact van de omzetdaling in 2016 en de daling van het aantal werknemers zichtbaar zijn. Voor de tweede helft van het jaar verwacht het management hier een stabilisering van de omzet en een mogelijke terugkeer naar groei.

Het aandeel Brunel International noteerde woensdag op een rood Damrak 1,3 procent lager op 15,45 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.