Nederland - 19 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: ING verlaagt koersdoel Sif

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft vrijdag het koersdoel voor Sif Group verlaagd van 22,75 naar 22,25 euro, maar handhaafde wel de koopaanbeveling op het aandeel.

In het eerste kwartaal behaalde Sif een bedrijfsresultaat van 17,6 miljoen euro, wat vrijwel in lijn was met de taxaties van analist Tijs Hollestelle.

Volgens Hollestelle is het risico op een lager productieniveau in 2018, waar eerder dit jaar al voor werd gewaarschuwd, ingeprijsd. Op basis van de taxaties voor 2017 en 2019 oogt het aandeel Sif goedkoop, maar voor volgend jaar juist “een beetje duur”.

Zowel in Nederland als in Frankrijk kampt Sif met vertragingen bij klanten. In Nederland wacht men, zo zei CEO Jan Bruggenthijs bij de jaarcijfers al tegen ABM Financial News, vooral op de komst van grotere turbines, terwijl in Frankrijk wat milieutechnische zaken zorgen voor vertraging.

Volgens de analist is het echter nog te vroeg om 2018 als verloren te beschouwen. Daarvoor wees ING op het grote aantal contracten voor offshore windprojecten die de baggeraars uit de Benelux, die een sleutelrol in de sector vervullen, ontvingen. Dit biedt in de ogen van Hollestelle opwaarts potentieel.

Op een iets groen Damrak won het aandeel Sif Group 1,2 procent tot 19,25 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.