Nederland - 17 oktober 2018 - Europa

Beter derde kwartaal voor Flow Traders voorzien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING verwacht dat Flow Traders donderdag een fors hogere omzet en winst zal bekendmaken over het derde kwartaal, vergeleken met een jaar eerder, hoewel de markt minder sterk was dan in het tweede kwartaal. Dat stelde de bank woensdag in een rapport.

ING verwacht een nettowinst van 9,3 miljoen euro, tegen 5,6 miljoen euro een jaar eerder en 17,2 miljoen euro in het voorgaande kwartaal. Gemiddeld rekenen analisten op 10,6 miljoen euro winst.

De handelsomzet wordt voorzien op 47,1 miljoen euro, tegen 31,7 miljoen euro een jaar eerder en 53,8 miljoen in het voorgaande kwartaal. Gemiddeld gaan analisten uit van 44,9 miljoen euro omzet.

Voor het bedrijfsresultaat rekent ING op 13,5 miljoen euro. Analisten zitten gemiddeld op 15,1 miljoen euro, omdat ING meer kosten incalculeert.

Uit de marktcijfers die Flow Traders dinsdag publiceerde bleek dat het handelsvolume in ETPs in september wereldwijd 12 procent hoger was dan een jaar eerder. Wel lag het 9 procent lager dan in augustus, omdat er minder werd gehandeld in Amerika. In Europa en omstreken was het volume juist 6 procent lager dan een jaar eerder en licht hoger dan in september.

ING verwacht dat Flow Traders het vierde kwartaal goed is begonnen, dankzij de sterke stijging van de volatiliteit vorige week en de daaropvolgende piek in handelsactiviteit en marges. De gemiddelde volatiliteitsindex VIX steeg in september nog maar weinig, van 12,55 in augustus naar 12,91.

ING heeft een koopadvies op Flow Traders en een koersdoel van 32,00 euro.

Flow Traders geeft donderdag voorbeurs een handelsupdate. Het aandeel noteerde woensdag 0,3 procent lager op 26,84 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel