Nederland - 18 april 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Bernstein: Bitcoin naar $150.000 na halvering

Analisten bij Bernstein verwachten dat de prijs van Bitcoin zijn opwaartse trend zal hervatten na de komende halvering. Deze halvering, waarbij de beloningen voor miners worden gehalveerd, gebeurd een dezer dagen. Hoewel de stroom van ETF’s de afgelopen dagen is vertraagd, geloven de analisten nog steeds dat Bitcoin op koers ligt om $150.000 te bereiken tegen het einde van 2025.

Sterke prijsstijgingen werden al gezien voor de huidige halvering, deels dankzij ETF-goedkeuringen. Sindsdien is Bitcoin met ~15% gecorrigeerd vanwege vertraagde ETF-instroom en significante GBTC-verkoop.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Bitcoin:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Historische prijsschommelingen en halveringen

Bitcoin-halveringen zijn historisch verbonden met grote prijsschommelingen, vaak voorafgaand aan bull runs. Zie dit ook hieronder:

Bernstein-analisten Gautam Chhugani en Mahika Sapra benadrukken dat halveringen niet automatisch leiden tot prijsstijgingen; nieuwe vraag is cruciaal. Ze verwachten het volgende:

“We verwachten dat de bullish koers van bitcoin hervat zal worden na de halvering, wanneer de mining hash rates zijn aangepast en de ETF-instromen weer op gang komen (negatieve tot vlakke stromen in de afgelopen 10 dagen).”

De integratie van spot bitcoin ETF’s met wirehouses en RIAs zal naar hun mening blijvende structurele vraag naar bitcoin genereren, met een voorspelling van een cyclisch hoogtepunt van $150.000 tegen 2025.

De analisten wijzen verder op de afname van potentiële verkoopdruk na halvering, aangezien mijnwerkers minder bitcoin verdienen. Ze geloven dat nieuwe vraagkatalysatoren de bitcoinprijs in elke cyclus sturen. Voorbeelden hiervan zijn post-pandemische liquiditeit en zakelijke bitcoin-aankopen door bedrijven zoals Tesla, Square en MicroStrategy.

De huidige cyclus wordt gekenmerkt door goedkeuringen van spot bitcoin ETF’s en toonaangevende mondiale vermogensbeheerders die de vraag stimuleren.

—Lees ook:  De explosiefste selectie crypto’s in de markt

Bron: The Block
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.