Nederland - 16 maart 2022 - Aandelen

Berkshire Hathaway sluit boven de $500 000 per aandeel

door SVEN VAN GASSE

Het aandeel van Berkshire Hathaway bereikte op woensdag een belangrijke mijlpaal. Het aandeel sloot boven de $500 000 per aandeel. Het conglomeraat van Warren Buffet zet in op verschillende sectoren in het economische herstel.

De aandelen van Berkshire stegen op woensdag met 1,3% waardoor het voor het eerst boven de drempel van een half miljoen dollar sloot. Het aandeel van het conglomeraat is dit jaar met meer dan 11% gestegen en presteert hiermee aanzienlijk beter dan de markt in het algemeen.

De rally van het aandeel stuurde de marktkapitalisatie van Berkshire tot boven de $740 miljard. Hierdoor is het nu meer waard dan Meta Platforms en is Berkshire het enige niet-tech-bedrijf in de top 10 van meest waardevolle bedrijven in de Verenigde Staten.

Geen stocksplit

De Klasse A-aandelen van Berkshire zijn de oorspronkelijke aandelen van het bedrijf. Buffet verklaarde dat hij de Klasse-A nooit zal splitsen omdat hij gelooft dat de hoge aandelenprijs meer langetermijn- en kwaliteitsgerichte investeerders zal behouden en aantrekken.

Toch gaf Berkshire, in een antwoord op de vraag naar een goedkopere optie voor kleine beleggers, in 1996 converteerbare Klasse B-aandelen uit voor aanvankelijk een dertigste van de prijs van Klasse A-aandelen. Met deze betaalbare aandelen kunnen beleggers rechtstreeks een deel van het bedrijf kopen in plaats van een fractie via beleggingsfondsen.

Ondertussen heeft Berkshire het aandeel verder gesteund door in 2021 een recordbedrag van $27 miljard aan eigen aandelen terug te kopen. Buffet verkoos deze optie in plaats van nieuwe investeringen te doen omdat hij te weinig opportuniteiten vond op de markten. Het conglomeraat heeft de afgelopen jaren geen grote overnames gedaan. In plaats daarvan heeft het consequent zijn eigen aandelen teruggekocht met zijn enorme kasvoorraad.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.