Nederland - 4 september 2018 - Aandelen

Berenberg zet verkoopadvies op PostNL

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg is gestart met het volgen van PostNL met een verkoopadvies en een koersdoel van 2,35 euro. Dit bleek uit een sectorrapport van de zakenbank.

Van alle Europese postbedrijven is de daling van de briefpostvolumes bij PostNL het grootst. Ondertussen wegen reorganisatiekosten op de marges, terwijl ook de cashgeneratie tekortschiet ten opzichte van sectorgenoten, concludeerden de analisten.

Berenberg twijfelt ook of PostNL de doelstellingen voor 2020 wel zal halen. In de afgelopen drie jaar daalde de marge met 240 basispunten “en er zijn geen tekenen van verandering”, oordeelde de zakenbank.

Een overname van concurrent Sandd zou het droomscenario voor PostNL zijn. Deze combinatie levert synergievoordelen op en zal de volumedaling temperen, aldus de analisten. Maar volgens Berenberg is er maar weinig enthousiasme bij de toezichthouders voor een dergelijke fusie. En de voordelen pakken vermoedelijk ook minder gunstig uit dan het postbedrijf hoopt.

Al met al is er weinig aanleiding voor een koersherstel, denkt Berenberg, terwijl het aandeel al boven zijn langjarige gemiddelden noteert.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel