Nederland - 7 augustus 2018 - Retail

Berenberg zet Ahold Delhaize op verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN) Berenberg is begonnen met het volgen van Ahold Delhaize met een verkoopadvies en koersdoel van 18,20 euro.

De analisten zijn van mening dat de grootgrutter vooralsnog te weinig investeert in de Amerikaanse activiteiten, waarbij de prijzen, winkelstandaarden en klanttevredenheid “significant” tekort schieten ten opzichte van concurrenten. Tegelijk groeit het concurrentieveld in een hoge snelheid, aldus de analisten, en de meeste concurrenten van Ahold Delhaize reageerden daarop door te investeren in het aanbod.

De marktvorsers stellen dat nieuwbakken CEO Frans Muller dit ook moet gaan doen, om geen klanten in Amerika kwijt te raken. Op de beleggersdag in november hoopt Berenberg hierover meer informatie te krijgen.

Volgens Berenberg zijn de synergievoordelen inmiddels volledig benut en ligt de waardering van het aandeel Ahold Delhaize op de hoogste stand ooit. Daarop besloten de marktvorsers een verkoopadvies op het aandeel te plakken.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot maandag op 21,73 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.