Nederland - 8 maart 2019 - Aandelen

Berenberg verlaagt koersdoel Vastned

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Vastned verlaagd van 41,50 naar 37,00 euro, bij handhaving van het Houden advies.

De analisten van Berenberg zijn van mening dat de markt voor winkelvastgoed “uitdagend” blijft. Vastned heeft een sterke portefeuille, met veel vastgoed in populaire binnensteden met een zeer hoge bezettingsgraad. Toch stelt de Duitse zakenbank in de nasleep van de jaarcijfers de winstverwachting neerwaarts bij.

De aangepaste winst per aandeel komt volgens Berenberg in 2019 uit op 2,11 euro, waar voorheen 2,24 euro was geprognosticeerd. Overigens is de bijgestelde verwachting nog steeds licht boven de door Vastned zelf afgegeven outlook, bij de vrijgave van de jaarcijfers in februari, toen een bandbreedte van 2,00 tot 2,10 euro werd afgegeven. In 2018 was Vastned nog goed voor 2,22 euro per aandeel. De winsten worden wellicht lager, maar ook stabieler, menen de analisten.

Volgens Berenberg is het neerwaarts risico voor het aandeel beperkt, gelet op onder meer het dividendrendement van 5,0 procent en de solide balans van het vastgoedfonds.

Het aandeel Vastned sloot donderdag 1,6 procent lager op 33,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.