Nederland - 4 juni 2019 - Industrie

Berenberg verlaagt koersdoel OCI

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor OCI licht verlaagd van 32,00 naar 31,00 euro, na een zwak eerste kwartaal, maar handhaafde het koopadvies, gezien het verwachte marktherstel.

OCI zag het bedrijfsresultaat bijna halveren in het eerste kwartaal, deels door tijdelijke zwakte op de kunstmestmarkt. Ook hadden reorganisaties bij fabrieken een groter dan verwachte impact, volgens Berenberg.

De lagere volumes werden vooral veroorzaakt door de werkzaamheden bij de Sorfert-fabriek in Algerije. Het bedrijf ziet de vraag echter weer herstellen in het tweede kwartaal, dat een recordkwartaal belooft te worden. Terugkeer van de productie bij Sorfert en Beaumont zou ook de winst moeten laten terugkeren.

Berenberg verlaagt de ramingen voor het EBITDA-resultaat in 2019 met ongeveer 5 procent gezien de lagere verwachte volumes dit jaar.

De korting op het aandeel van 20 procent vergeleken met de waardering van concurrent CF Industries is een reden voor Berenberg om het koopadvies te handhaven.

Het aandeel OCI sloot maandag op 20,83 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.