Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 6 november 2018 - Aandelen

Berenberg verhoogt koersdoel PostNL licht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor PostNL licht verhoogd van 2,35 naar 2,40 euro met een onveranderd Houden advies.

De recente cijfers over het derde kwartaal boden respijt. De briefpostvolumes blijven steeds harder dalen en de margedruk houdt aan, aldus de analisten. Daarbovenop kwam volgens Berenberg een “teleurstellende” verhoging van de postzegelprijs “en weinig duidelijkheid over een toekomstige consolidatie”. Al met al was het kwartaalrapport niet de ommekeer waarop sommige beleggers hadden gehoopt, aldus de bank.

Op basis van uiteindelijk minder strengere regelgeving en aanhoudende groei bij de pakketdivisie, besloot Berenberg de taxaties voor dit jaar met 5 procent te verhogen en met 3 procent voor 2019 en 2020. “Maar we denken dat het met de huidige gang van zaken lastig wordt voor de onderneming om de winstdoelstellingen voor 2020 te halen.”

Het neerwaarts risico is echter ook beperkt, waardoor het advies op Houden blijft staan.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel