Nederland - 23 februari 2018 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

Berenberg verhoogt koersdoel ASR fors

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor ASR verhoogd 25,90 naar 35,00 euro, maar handhaafde het advies op Houden, in reactie op de jaarcijfers van de Nederlandse verzekeraar van woensdag.

Analisten van de zakenbank spraken van prima resultaten, die in principe in lijn waren met consensus. Het dividend was daarentegen iets hoger dan verwacht, “maar niet aanzienlijk”, aldus de analisten, eraan toevoegend dat de winst in 2018 waarschijnlijk iets lager zal uitvallen, maar dat de overige resultaten gelijk zullen zijn.

Berenberg heeft het idee dat de verzekeraar afstevent op een nieuwe overname. “Het kon, als het bedrijf dat had gewild, starten met een nieuw aandeleninkoopprogramma, maar koos in plaats daarvan voor een consistent, maar toch progressief dividend”, aldus de analisten. Of het bedrijf een overnamekandidaat kan vinden of dat iemand “aan de deur klopt” is de vraag, maar Berenberg juicht een acquisitie toe.

De analisten benadrukten dat het koersdoel van 35,00 euro is gebaseerd op het profiel van het bedrijf zoals het er nu uitziet en geen rekening houdt met eventuele overnames.

Het aandeel ASR sloot donderdag op een rood Damrak 0,9 procent lager op 36,02 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.