Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 6 november 2018 - Retail

Berenberg handhaaft verkoopadvies Ahold Delhaize

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft in aanloop naar de kwartaalcijfers en een beleggersdag het verkoopadvies op Ahold Delhaize gehandhaafd.

Het grootste probleem voor de analisten van Berenberg is de toekomst van Ahold Delhaize in Amerika. Beleggers vrezen dat de onderneming de winst op peil wil houden en daarvoor omzetgroei inlevert. Deze vrees werd nog eens aangewakkerd door de prestaties van Walmart en Kroger in het tweede kwartaal, die beter waren dan die van Ahold Delhaize op het vlak van volumes en online groei. Beide concurrenten investeren in hun merken, wat marge kost.

Berenberg gelooft niet dat Ahold Delhaize in staat is de huidige tegenwind op te vangen met kostenbesparingen, zoals in het verleden wel succesvol was. “We denken dat dit onwaarschijnlijk is, gezien de enorme investeringen die nodig zijn en de afnemende synergieën”, aldus de bank. “Deze strategie is in het verleden ontelbaar vaak mislukt, vooral in markten waar de concurrentiedruk toeneemt.”

Ahold Delhaize opent woensdag voorbeurs de boeken. Op 13 november staat er een beleggersdag in New York gepland.

Berenberg heeft een koersdoel van 18,20 euro voor Ahold Delhaize.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel