Nederland - 23 november 2018 - Retail

Berenberg haalt Wessanen van kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het advies voor het aandeel Wessanen verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 14,50 naar 12,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van Berenberg.

Het nieuwe koersdoel biedt een opwaarts potentieel van 25 procent, maar dat is in de visie van de marktvorsers niet voldoende voor een koopadvies. Er is te weinig zicht op de omzetontwikkeling met het risico op teleurstellingen, waarschuwden de analisten, die 2018 een “uitdagend” jaar noemden.

Berenberg verlaagde ook de ramingen voor de de winst per aandeel Wessanen voor 2019 met vijf procent voor 2019 en met elf procent voor 2020.

Het analistenteam van Berenberg betoogt dat Wessanen weliswaar een herstel heeft kunnen bewerkstelligen bij zijn hoofdmerk Bjorg, maar dat een terugkeer op korte termijn naar historische omzetgroeicijfers tussen de 6 en 10 procent niet waarschijnlijk is.

Berenberg verwacht dat het bedrijf zich blijft richten op de optimalisering van kosten en gelooft dat er ruimte is voor margestijging op basis van productmix en efficiency. Maar de marktvorsers geloven ook dat het management blijft investeren in zijn hoofdmerken met het oog op de groei op de lange termijn. Mocht de omzetgroei onder de drie procent blijven, dan blijven de marges waarschijnlijk vlak in de komende jaren, waar aanvankelijk een groeiraming van 30 basispunten voor werd gehanteerd.

Het aandeel Wessanen sloot donderdag op een rood gesloten Damrak 0,9 procent lager op 9,60 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel