Nederland - 13 oktober 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Berenberg haalt Basic-Fit van kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het advies voor Basic-Fit verlaagd van Kopen naar Houden, maar stelde wel het koersdoel opwaarts bij van 20,50 naar 21,50 euro.

De analisten van Berenberg stelden dat de ambitieuze groeiplannen van de uitbater van fitnessclubs op de marges zullen drukken. Toch zien de marktvorsers nog veel potentie in de uitrol van meer clubs op de middellange en lange termijn. Deze uitrol zal resulteren in meer lidmaatschappen.

Basic-Fit zou in de regio’s waarin het nu actief is op lange termijn 2.400 clubs kunnen uitbaten. Voor 2026 rekent Berenberg op circa 1.100 clubs. “We hebben vertrouwen in de lange termijn potentie en verhogen dan ook het koersdoel naar 21,50 euro”, aldus de marktvorsers. Bij de laatste halfjaarcijfers liet de fitnessketen weten 466 clubs uit te baten, dankzij de opening van per saldo 47 nieuwe clubs.

Toch haalden de analisten het aandeel van de kooplijst vanwege de recente koerssprong en een neerwaartse bijstelling van de ramingen. Zo stelden de marktvorsers de omzetverwachtingen voor 2017 tot 2019 met 2,0 tot 3,5 procent neerwaarts bij, evenals de winst per aandeel met 3,0 procent voor 2019. Voor 2017 en 2018 werden de winstramingen zelfs met 6,0 tot 12,0 procent neerwaarts bijgesteld in het licht van de korte termijn margedruk als gevolg van nieuwe clubopeningen.

Het aandeel Basic-Fit sloot donderdag 1,6 procent hoger op 19,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.