VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 1 oktober 2020 - Aandelen

Beleggers zijn positief gestemd voor vierde kwartaal

door SVEN VAN GASSE

Een onderzoek van CNBC heeft aangetoond dat beleggers hoopvolle vooruitzichten hebben voor het vierde kwartaal van 2020. In het achterhoofd houden ze wel nog steeds rekening met een mogelijke tweede Covid-19 golf.

Bijna de helft (46%) van de respondenten van het onderzoek zegt dat de S&P 500 in het laatste kwartaal van 2020 zal stijgen. Slechts 9% denkt dat de index aan het einde van het jaar zal dalen.

Hiernaast verwacht een derde van de ondervraagde beleggers een verhoogde toename van de volatiliteit.

Het Covid-19 virus blijft echter de grootste bezorgdheid van beleggers. Te midden van een opleving in het aantal Covid-19 gevallen in plaatsen als New York, verklaarde meer dan 60% van de ondervraagde dan een tweede Covid-19 golf hun grootste zorg is voor de aandelenmarkten.

Andere zaken waar beleggers zich zorgden over maken zijn een langzaam economisch herstel en de mogelijkheid op een betwist verkiezingsresultaat in de Verenigde Staten.

Markten en verkiezingen

Beleggers hebben steeds meer aandacht voor het resultaat van de Amerikaanse presidentsverkiezingen tussen Donald Trump en Joe Biden.

Bijna 70% van de ondervraagden zei dat een herverkiezing van Trump beter zou zijn voor de aandelenmarkten. Hiernaast verklaarde ongeveer 30% dat een overwinning van Biden de beurzen zouden stimuleren.

Wall Street ziet president Trump over het algemeen als meer pro-business. Ze houden echter niet van de onstabiele relatie die hij heeft met China.

In de aanloop naar de verkiezingen zei meer dan de helft van de Wall Street-professionals dat ze hun focus verleggen naar cyclische aandelen. Deze aandelen zullen het meest profiteren van een economische comeback.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.