Nederland - 11 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Basic-Fit op schema

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft in het afgelopen halfjaar iets minder dan de consensus gepresteerd doordat nieuwe clubs relatief laat open gingen, maar het bedrijf zit wel op schema met de doelstellingen voor dit jaar. Dit stelde analisten van ING vrijdag in reactie op de halfjaarcijfers van de uitbater van fitnessclubs.

De marktvorsers merkten op dat de zogenoemde club EBITDA als ook de aangepaste EBITDA voor de groep hoger uitkwamen dan ING had voorzien, maar lager dan de consensus.

De analisten van ING denken dat de verwachtingen voor heel 2017 door Basic-Fit zullen worden waargemaakt, gezien de uitrol van nieuwe clubs voor de tweede helft van 2017 meer verspreid is. De uitbater van fitnessclubs wil dit jaar in totaal honderd clubs openen.

Basic-Fit realiseerde in het afgelopen halfjaar een nettowinst van 2,2 miljoen euro en schreef daarmee zwarte cijfers. Wel merkten de analisten op dat de winst negatief werd beïnvloed door bijzondere posten. ING mikte vooraf op een winst van 6,3 miljoen euro.

Op omzetniveau presteerde Basic-Fit volgens ING vooral in Frankrijk sterk, met een omzetgroei op jaarbasis van 181 procent. In dit land werden veel nieuwe clubs geopend en werden er meer nieuwe abonnementen afgesloten bij bestaande clubs. Verder bleken personal trainers en de gestegen verkoop van dagpassen de onderneming in de kaart te hebben gespeeld.

Basic-Fit opende in het afgelopen jaar 47 clubs, een club minder dan ING had voorzien. Deze misrekening kwam vooral vanwege de tijdelijke sluiting van een club als gevolg van een brand.

De groei van het aantal leden was “meer of minder” in lijn met de verwachting van ING.

ING heeft een koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 22,50 euro. Op een rood Damrak koerste het aandeel vrijdagochtend 4,4 procent lager op 15,90 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.