Nederland - 6 oktober 2020 - Azië

“Azië is het best gepositioneerd voor economisch herstel”

door SVEN VAN GASSE

Volgens Goldman Sachs zal Azië economisch gezien het beste uit de Covid-19 crisis komen. De zakenbank wijst erop dat de meeste landen in deze regio het virus veel beter onder controle hebben. Veel beter dan bijvoorbeeld het Westen.

De Covid-19 pandemie heeft economieën van over de hele wereld zwaar getroffen. De Verenigde Staten boekte vrij recent nog de grootste economische krimp in een kwartaal ooit. In Azië kreeg de economie ook een tik, alleen in veel mindere mate.

Andrew Tilton, econoom bij Goldman Sachs, stelt:

We denken dat Azië momenteel het best gepositioneerd is voor een sterk economisch herstel, gezien de goede beheersing van het Covid-19 virus in het grootste deel van de regio.

Wel ziet Goldman enkele probleemgebieden zoals India en sommige delen van Zuidoost-Azië. Daarnaast blijven de Chinese consumentenbestedingen een beetje achter. Hoewel dat komt door Chinese stimuleringsmaatregelen die, in tegenstelling tot de Verenigde Staten, niet gericht waren op inkomensvervanging.

Effect Amerikaanse verkiezingen en extra stimulus

Tilton verklaarde dat het resultaat van de Amerikaanse presidentsverkiezingen ook een impact zullen hebben op de Aziatische en de wereldwijde activiteiten in het algemeen. Hiernaast zouden nieuwe stimuleringsmaatregelen uit Washington ook een gunstig effect op Azië kunnen hebben.

Het is echter niet waarschijnlijk dat er nieuwe stimuleringsmaatregelen worden aangekondigd voor de presidentsverkiezingen in november. De Amerikaanse wetgevers hebben nog geen overeenstemming kunnen bereiken over de omvang van de te verlenen steun.

Tilton besluit:

Extra fiscale stimulansen in de Verenigde Staten zouden positieve bijwerkingen kunnen geven aan de Aziatische groei.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.