Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 29 augustus 2018 - Banksector

ASR Nederland presteert boven verwachting

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland heeft in de eerste helft van het jaar de verwachtingen overtroffen, vooral op het vlak van de levensverzekeringen en de premie-inkomsten. Dat stelde ING woensdag in een analistenrapport.

De autonome groei van de premie-inkomsten was een indrukwekkende 4,5 procent, merkte analist Albert Ploegh op.

Ook was het operationele resultaat van 382 miljoen euro fors hoger dan de analistenconsensus van 347 miljoen euro. Dit was vooral te danken aan de levensverzekeringen, waar het resultaat 20 miljoen euro beter was dan voorspeld, geholpen door dividenduitkeringen op de beleggingen en lagere verplichtingen door het aflopen van oude polissen. De bank en vermogensbeheerder presteerden ook wat beter dan verwacht, aldus de marktvorser. Het niet-levenbedrijf bleef wat achter bij de verwachtingen.

De integratie van Generali Nederland lijkt verder goed op koers met een bijdrage aan het operationeel resultaat van 8 miljoen euro in het afgelopen halfjaar.

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 38,50 euro op ASR. Het aandeel stond woensdag 1,7 procent hoger op 39,16 euro op een vrijwel vlak Damrak.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel