Nederland - 27 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

ArcelorMittal positief over tweede jaarhelft

(ABM FN-Dow Jones) Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van ArcelorMittal kwam in het tweede kwataal iets lager uit dan de verwachting, maar het staalbedrijf was wel positiever over de tweede helft van het jaar. Dit schreven analisten van UBS donderdag in reactie op de kwartaalupdate van de staalreus.

ArcelorMittal rapporteerde een EBITDA van 2.112 miljoen dollar. Dat was volgens UBS 5,5 procent lager dan een consensus van 2.236 miljoen dollar die de Zwitserse bank aanhield. Een door het staalbedrijf zelf opgestelde consensus onder 23 analisten ging overigens uit van een EBITDA van 2.155 miljoen dollar.  De nettowinst van 1,3 miljard dollar was volgens de analisten het sterkste resultaat in de laatste zes jaar, te danken aan wisselkoerseffecten en lagere belastingen.

UBS stelde overigens dat de door ArcelorMittal afgegeven outlook belangrijker was dan de kleine misser voor de EBITDA. De onderneming verlaagde zijn kapitaalbehoefte voor heel 2017 van 5 miljard naar 4,6 miljard dollar.

De kwartaalrapportage betekent volgens UBS dat analisten hun taxaties vermoedelijk opwaarts zullen bijstellen. De nettowinst lag maar liefst 50 procent hoger dan de zakenbank had voorzien.

UBS heeft een Neutraal advies op het aandeel met een koersdoel van 22,60 euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel ArcelorMittal donderdag 0,1 procent hoger op 22,08 euro.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.