Nederland - 3 januari 2022 - Aandelen

Apple is $3 biljoen waard

door SVEN VAN GASSE

Apple heeft opnieuw een belangrijke en unieke mijlpaal bereikt. De iPhone-maker bereikte op maandag een marktwaarde van $3 biljoen. Hiermee werd Apple het eerste beursgenoteerde bedrijf ooit dat zoveel waard is.

Het aandeel van Apple steeg kortstondig met bijna 3% naar een nieuw hoogtepunt van $182,88. Hiermee overschreed het bedrijf de $182,85 per aandeel die het nodig had om de $3 biljoen te bereiken.

Maar binnenkort heeft Apple misschien gezelschap in de club van $3 biljoen. Microsoft is nu ongeveer $2,5 biljoen waard en de marktwaarde van Alphabet ligt rond de $2 biljoen. Op een nog verdere afstand vinden we Amazon van Jeff Bezos en Tesla van Elon Musk die respectievelijk $1,7 biljoen en $1,2 biljoen waard zijn.

Sterk 2021

Het aandeel van Apple is in 2021 met bijna 35% gestegen. Het bedrijf profiteerde fors van de explosieve vraag naar zijn nieuwe iPhone 13 en andere oudere modellen. Hiernaast kende zijn abonnementsdiensten als Apple Music, Apple TV+, iCloud en de populaire App Store ook een stevige groei.

De omzet van Apple steeg in het herfstkwartaal, dat eindigde in september, met bijna 30% tot meer dan $83 miljard. Het bedrijf heeft hiernaast maar liefst $191 miljard in kas dat het ook nog aan het werk kan zetten.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.