Nederland - 4 januari 2022 - Aandelen

“Apple gaat blijven outperformen”

door SVEN VAN GASSE

Apple bereikte op maandag als eerste bedrijf ooit een marktwaarde van meer dan $3 biljoen. Volgens Patrick Armstrong, CIO bij Plurimi Group, zal Apple echter blijven stijgen en is de waardering van het aandeel volledig gerechtvaardigd.

Armstrong verklaarde dat Apple niet alleen zal blijven groeien maar dat het bedrijf dit op een tempo zal doen dat hoger ligt dan deze van de economie in het algemeen. Het Internationaal Monetair Fonds verwacht at de Amerikaanse economie in 2022 met 5,2% zal groeien, terwijl de wereldeconomie naar verwachting een groei van 4,9% zal laten optekenen.

Apple is volgens Armstrong een ongelooflijk positief bedrijf in termen van het genereren van kasstroom, winst, marktaandeel en winstmarges. Als je het bedrijf op deze maatstaven waardeert is dit bijna ideaal.

Overgewaardeerd

Microsoft wordt op dit moment gewaardeerd op $2,5 biljoen, terwijl Amazon en Alphabet een marktwaarde van zo’n $1,75 biljoen hebben. Sommige analisten vragen zich dan ook af of Apple niet overgewaardeerd is.

Emma Wall, beleggingsanalist bij Hargreaves Lansdown, denkt niet per se dat Apple overgewaardeerd is. Ze denkt echter ook niet dat het nu het ideale moment is om in te stappen in Apple. Zij raadt beleggers die een positie hebben aan om misschien wat winst te nemen, maar zeker niet alles te verkopen. Beleggers die nog geen positie hebben, raadt zij dan wel weer af om aan deze prijs een positie te nemen.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.