Nederland - 19 maart 2024 - Aandelen
door AMY YASSIM

Apple en Google: mogelijke AI-samenwerking voor iPhone

Apple is in gesprek met Google om diens AI-technologie, genaamd Gemini, te integreren in de iPhone. Hiermee zou Apple nieuwe functies willen ontwikkelen voor zijn besturingssysteem. Dit zou een potentieel lucratieve zet zijn voor beide techgiganten.

Gemini was eerder al lucratief voor Google. Haar aandelen stegen namelijk met 5% na onthulling van het Gemini AI-model.

In de onderstaande grafiek zien we het koersverloop van Google, dat ook nu profiteert. Voor de opening van de beurzen stond de koers 5% hoger:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Wat betekent de partnerschap voor Google en Apple?

Deze mogelijke samenwerking komt voort uit de langlopende zoekpartnerschap tussen de twee bedrijven. De deal zou verder bouwen op deze relatie, maar ook verdere antitrustonderzoeken kunnen uitlokken.

Analist Mandeep Singh van Bloomberg Intelligence zegt:

“Een deal met Google voor generatieve AI kan het risico op marktaandeelverlies voor Google verlagen.”

Echter, Apple heeft ook gesprekken gevoerd met OpenAI, wat de mogelijkheid biedt van een alternatieve samenwerking. Dit illustreert de strategische overwegingen van Apple in zijn AI-inspanningen.

Het gebruik van Google’s technologie zou Apple een voorsprong geven, maar tegelijkertijd vragen doen rijzen over de status van Apple’s eigen AI-ontwikkelingen.

 —Lees ook: Beleggen volgens Einstein’s 8ste wereldwonder

AI-onthulling door Apple dit jaar

Hoewel de onderhandelingen nog lopen, wordt verwacht dat er meer duidelijkheid komt rond juni. Dan is de jaarlijkse Worldwide Developers Conference van Apple.

Tim Cook, CEO van Apple, heeft ook beloofd dit jaar belangrijke AI-aankondigingen te doen.

—Lees ook: Investeren in grote bedrijven van morgen

Bron: Bloomberg
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.