Nederland - 22 mei 2024 - Aandelen
door AMY YASSIM

Apple biedt forse iPhone kortingen aan in China

Apple heeft agressieve kortingen gelanceerd op iPhones in China, in een poging om de verkoop te stimuleren. Dit gebeurt te midden van groeiende concurrentie van lokale merken zoals Huawei. De kortingen van maximaal 20% worden aangeboden op geselecteerde modellen via populaire e-commerce platforms JD.com en Alibaba’s Tmall, tijdens het 618 shopping festival.

Het bedrijf rapporteerde een sterke winst en signalen van groei in de servicesector, wat de aandelenkoers ondersteunt. In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Apple:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Kortingen tegen Huawei-concurrentie

Analisten, zoals Le Xuan Cheiw van Canalys, suggereren dat deze kortingen niet alleen samenvallen met het festival, maar ook gericht zijn op het tegengaan van de opkomst van Huawei.

Cheiw ziet gelijkenis tussen eerdere prijsverlagingen die het verkoopsmomentum van Apple heeft vergroot.

Volgens data van Canalys heeft Apple in het eerste kwartaal van dit jaar een daling van 25% in de verkoop in China ervaren. Deze trend wordt versterkt door de opkomst van Huawei, vooral na de lancering van hun nieuwe Pura 70-serie vorige maand.

De Chinese markt is cruciaal voor Apple, gezien de grootte van de markt. Het bedrijf staat voor de uitdaging om zijn positie te handhaven te midden van lokale concurrentie.

Ondanks de uitdagingen in China en een wereldwijde daling van de iPhone-verkopen met 10% in het afgelopen kwartaal, heeft Apple vertrouwen weten te behouden bij investeerders.

—Lees ook: Investeren in grote bedrijven van morgen

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.