Nederland - 30 januari 2018 - Commodities
door REDACTIE BEURSBRINK

Aperam rekent op stijging bedrijfsresultaat

(ABM FN-Dow Jones) Aperam zal in het vierde kwartaal van 2017 een hoger bedrijfsresultaat hebben gerealiseerd dan een kwartaal eerder. Dit is de outlook van het bedrijf zelf, waarin analisten ook vertrouwen hebben.

Nadat in het derde kwartaal een EBITDA werd gerealiseerd van 125 miljoen dollar, hetgeen overigens door seizoenseffecten en lagere grondstofprijzen flink minder was dan de 169 miljoen dollar in het tweede kwartaal, zei de fabrikant van roestvast staal voor de laatste drie maanden van 2017 te rekenen op een stijgend bedrijfsresultaat.

Analisten van Credit Suisse zetten voor het afgelopen kwartaal in op een EBITDA van 149 miljoen dollar, exact in lijn met de analistenconsensus die Aperam zelf samenstelde

Aperam verscheepte in het derde kwartaal 477.000 ton staal. De omzet steeg van 1.015 miljoen naar 1.204 miljoen dollar.

Naast een stijgend bedrijfsresultaat rekent Aperam voor het laatste kwartaal van 2017 op een afname van de nettoschuld. Eind september bedroeg de schuldenlast 116 miljoen dollar. Ultimo juni was dit nog 235 miljoen dollar.

Beleggers zullen ook vooral letten op wat Aperam verwacht voor 2018.

Vanwege de sterke vooruitzichten voor Europa en een herstel van de Braziliaanse economie, rekent Credit Suisse voor dit jaar op een EBITDA van 624 miljoen dollar.

Aperam opent dinsdag nabeurs de boeken. Het aandeel werd dinsdagmiddag 0,4 procent lager verhandeld op 46,86 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.