Nederland - 24 februari 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Angst onder investeerders bij recordhoogtes wereldwijde aandelen

Wereldwijde aandelenmarkten zitten in de lift door de opwinding over kunstmatige intelligentie (AI). Veel beleggers zijn enthousiast door de recordhoogtes die zijn bereikt, Maar sommige investeerders hebben voorzichtigheid aangeraden. Ze suggereren dat hoge waarderingen in de technologiesector het herstel in gevaar kunnen brengen.

Oliver Bäte, CEO van Allianz, met $1,85 biljoen aan beheerd vermogen, uitte zijn bezorgdheid:

“Het ziet er erg gevaarlijk uit daarbuiten.”

Nvidia’s aandelen stegen donderdag met 16% na een omzetstijging van 265% dankzij de grote vraag naar hun AI-chips. In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Nvidia’s:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Marktwinsten met AI-hype

Europese markten boekten winst, gestimuleerd door positieve momentum van eerdere sessies. Maar er zijn zorgen over de hoge waarderingen in de techsector.

Dit gebeurt te midden van een groeiende hype rond AI-innovatie en de verwachte boost voor de trage wereldeconomie.

Standard Chartered CEO, Bill Winters, merkte op dat de recente rally’s wijzen op actieve AI-innovatie, waar zijn bedrijf enorm van heeft geprofiteerd.

Dit volgde kort na de aankondiging van een 18% stijging in de winst voor belastingen en een $1 miljard aandeleninkoopprogramma van de bank.

— Lees ook:  Zó investeer je in hoge dividendaandelen

Zorgen zijn geuit

Philippe Ferreira, plaatsvervangend hoofd van economie en cross-asset strategie bij Kepler Cheuvreux, heeft vragen opgeworpen over hoelang de AI-hype de markten nog zal blijven aanjagen.

Ferreira zei:

“Het lijkt erop dat de AI-handel nog wat langer kan doorgaan, maar er kunnen belangrijke technische niveaus worden bereikt waar winstnemingen kunnen plaatsvinden.”

Hij suggereert een realiteitscheck voor de AI-trend in bedrijven.

Aoifinn Devitt, Chief Investment Officer bij Moneta, uit zorgen over de recente sterke stijging van de Japanse markt. Ze merkt op dat deze stijging de aandacht lijkt af te leiden van de marktfundamenten, zoals demografie en deflatie.

— Lees ook: De handleiding over aandelen kopen

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.