Nederland - 12 maart 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Analisten verwachten dat zilver de show van goud zal stelen

Een opmerkelijke verschuiving wordt voorspeld in de edelmetaalmarkt. De prijzen van edelmetalen zijn de afgelopen weken gestegen, te midden van de groeiende verwachtingen van renteverlagingen in de VS. Hierbij wordt het vaakst gekeken naar de koers van goud. Maar Marcus Garvey, hoofd grondstoffenstrategie bij Macquarie, verwacht dat zilver beter zal presteren dan goud. 

Goud, traditioneel beschouwd als een veilige haven, blijft hoog op $2.178 per ounce. Zilver is in maart ook wel gestegen, maar bleef het afgelopen jaar schommelen rond de $25.000. Hier kan volgens Garvey dus verandering in komen.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Silver:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Zilver zal goud overtreffen bij sterkere wereldwijde groei

Marcus Garvey benadrukt de cruciale rol van Amerikaanse arbeidsmarkt- en inflatiegegevens voor goudprijzen. Hij verwacht een prijs tussen $2.100 en $2.300.

Marcus gelooft dat zilver goud zal overtreffen vanwege een mogelijke verbetering van de wereldwijde groei. Garvey gaf het volgende aan:

Als de mondiale groei dit jaar versnelt – zoals we verwachten – zal zilver tegen het derde en vierde kwartaal relatief beter presteren dan goud.

 —Lees ook: Winstgevende mijnbouwaandelen hier

Zilver’s industriële groeivooruitzichten

De verwachte groei in zilver wordt ondersteund door zijn brede industriële toepassingen, waaronder auto’s, zonne-energie en elektronica.

Het Silver Institute voorspelt een uitstekend jaar voor zilver, ondersteund door sterke vraag vanuit verschillende industrieën.

Randy Smallwood, CEO van Wheaton Precious Metals, benadrukt de traditionele volgorde waarin goud en zilver reageren. Hij zegt:

“Goud zal eerst stijgen en dan zal zilver snel volgen. En zilver presteert altijd beter.”

 —Lees ook: De beste energie en grondstoffen kooptips

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.