Nederland - 28 mei 2021 - Banksector

“Amerikaanse banken zullen recordwinsten boeken in 2021”

door SVEN VAN GASSE

De wereld lijkt de Covid-19 crisis in de nabije toekomst eindelijk achter zich te kunnen laten. Het Institute of International Finance (IFF) denkt daarom dat Amerikaanse banken in 2021 recordwinsten zullen boeken naarmate de Amerikaanse economie herstelt en de financiële markten blijven floreren.

Tim Adams, chief executive van het IFF, verklaarde dat de herstellende economie ertoe zal bijdragen dat de kredietverlening door banken zal aantrekken. Hiernaast zal meer beleggingsactiviteit de handelsinkomsten doen toenemen.

Verschillende van de grote Amerikaanse banken hebben vorige maand de winstcijfers van het eerste kwartaal bekendgemaakt. Deze resultaten overtroffen de verwachtingen van analisten op verschillende punten.

Adams stelt:

2021 zal een goed jaar worden voor banken.

Inflatie

De goede resultaten van de banken komen op een moment dat de Amerikaanse economie middenin het herstel van de Covid-19 pandemie zit. Het herstel leidde tot bezorgdheid bij beleggers dat een snellere stijging van de inflatie de Federal Reserve ertoe zou kunnen aanzetten het monetaire beleid sneller te verstrengen dan aanvankelijk gedacht.

Volgens Adams is het tijd dat de Federal Reserve gaat praten over de mogelijkheid om het monetaire beleid af te bouwen. Hij voegde eraan toe dat er echter weinig aanwijzingen zijn dat Fed-voorzitter Jerôme Powell dit binnenkort zal doen.

De Federal Reserve heeft eerder gezegd dat een eventuele inflatiesprong van tijdelijke aard zou zijn, aangezien deze wordt afgezet tegen de door een pandemie getroffen economie van vorig jaar. De centrale bank gaf daarom aan om het monetaire beleid accomoderend te houden.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.