Nederland - 10 februari 2020 - Aandelen

AEX start handelsweek voorzichtig

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat maandag naar verwachting een vlakke opening tegemoet.

De AEX sloot vrijdag nog 0,4 procent lager op 616,46 punten. Dat was een week eerder 589,50 punten, waardoor er een weekwinst van maar liefst 4,6 procent restte.

“Het optimisme van beleggers over een goede afloop van het coronavirus leek de afgelopen week nauwelijks te temmen”, aldus investment manager Simon Wiersma van ING. Vrijdagmiddag werden beleggers evenwel toch wat voorzichtiger, na de forse stijgingen en de vrijgave van het Amerikaanse banenrapport.

Vanochtend bleek uit data van Johns Hopkins CSSE dat 40.540 besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld, waarvan 40.164 geconstateerd op het vasteland van China. In totaal zijn er inmiddels 910 mensen overleden aan het coronavirus.

De viering van het Chinees Nieuwjaar werd door de uitbraak met tien dagen verlengd om verspreiding te voorkomen. Vanaf vandaag worden de meeste Chinezen echter weer op hun werk verwacht, waardoor een verdere versnelling van de besmettingen op de loer ligt. Aziatische beleggers zijn vanochtend terughoudend en de hoofdindices noteren overwegend lager.

Ook Wall Street lastte vrijdag een adempauze in na het neerzetten van recordstanden. De S&P 500 verloor een half procent.

Vrijdag ging de meeste aandacht uit naar het toonaangevende Amerikaanse banenrapport. In januari steeg de werkgelegenheid in de VS met 225.000 banen, ruim boven de 158.000 die werd voorzien. De werkloosheid liep licht op, net als de uurlonen.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade bevestigde het rapport dat de arbeidsmarkt solide is. Marktanalist Philip Marey van Rabobank voegde toe dat het rapport voor de Federal Reserve in elk geval geen reden is om het lopende rentebeleid aan te passen.

Het cijferseizoen op het Damrak is vol op stoom. Vandaag is het weliswaar rustig, maar later deze week openen onder meer de AEX-fondsen Randstad, ABN AMRO, Ahold Delhaize, AkzoNobel, Unibail, Heineken, Aegon, NN Group, DSM, Vopak en RELX de boeken over het afgelopen kwartaal.

Op macro-economisch vlak is de agenda vandaag vrijwel leeg.

Bedrijfsnieuws

Corbion droeg Ilona Haaijer voor als commissaris. Haaijer werkte eerder bij DSM en Philips. Bij DSM was zij onder andere de CEO van DSM Food Specialties.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 verloor vrijdag 0,5 procent tot 3.328 punten. De Dow Jones index daalde 0,9 procent op een slot van 29.103 punten en de Nasdaq eindigde 0,5 procent lager op 9.521 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.