Nederland - 28 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

ABN AMRO verlaagt koersdoel Brunel

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft maandag het koersdoel voor Brunel International verlaagd van 18,00 naar 15,00 euro bij een handhaving van het koopadvies.

Volgens analisten van de bank stelden de recente kwartaalcijfers van de specialistische detacheerder teleur, zowel op het gebied van de ontwikkelingen in Duitsland als de voorzichtige outlook voor heel 2017. Als gevolg stelde ABN AMRO de raming voor de verwachte EBIT voor dit jaar met 45 procent neerwaarts bij.

“Er is wat onzekerheid over de timing van de eerste omzetten van deze initiatieven, maar we verwachten een EBIT van tenminste 15 miljoen euro in heel dit jaar te realiseren”, aldus Brunel bij de halfjaarcijfers. ABN AMRO mikt inmiddels voor dit jaar op een EBIT van 16 miljoen euro, waar het voorheen uitging van 28 miljoen euro.

De marktvorsers merkten evenwel op dat het herstel in Global Business nog niet is ingeprijsd. De markt schat deze activiteiten niet of nauwelijks op waarde, aldus de bank.

Brunel zei het tweede kwartaal van dit jaar als een ommekeer te zien, maar volgens ABN AMRO is er meer geduld nodig. Toch is er volgens de analist genoeg opwaarts potentieel om het koopadvies te rechtvaardigen, mede door de lage waardering van Global Business. De analisten denken dat een koers van 15 euro nog dit jaar op de borden staat voor Brunel.

Op een rood Damrak koerste het aandeel Brunel International maandagochtend 0,9 procent lager op 11,02 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.